Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koga kazniti

Uz cestu pronađeni psi ubijeni iz vatrenog oružja, počinitelj nepoznat

Foto: Privatni album
28.01.2019.
u 22:32

Samo dan ranije psi su se veselo igrali u Pačetinu. Pronađeni su na putu za Nuštar, ležali su jedan uz drugog, na tijelima bile su vidljive prostrelne rane

– Još jučer bili su na pruzi kod Pačetina, veselo se igrali i trčkarali. Na povratku s posla ostavila sam im hranu, a sad vidim ovaj užas – jedan je od komentara uz fotografiju koja se u četvrtak 17. siječnja pojavila na društvenim mrežama.

A na fotografiji dva mrtva psa uz cestu koja vodi od Pačetina do Nuštra, na njima ozljede koje upućuju da su ubijeni iz vatrenog oružja. Mužjak i ženka, koja je po svemu sudeći bila i skotna, život su skončali jedno do drugog. Pronađeni su u poslijepodnevnim satima, o čemu je nalaznik odmah obavijestio policiju u Vukovaru. Čiji su nitko tada još nije znao. Što je policija utvrdila na mjestu događaja i što će poduzeti, jesu li ubijeni iz vatrenog oružja, je li obaviještena veterinarska inspekcija te jesu li psi bili čipirani, odnosno jesu li poznati njihovi vlasnici, upitali smo Policijsku upravu vukovarsko-srijemsku. Potvrđuju da su nakon primljene dojave policijski službenici izišli na teren.

– Na mjestu događaja policijski službenici i ovlašteni veterinar utvrdili su da su psi najvjerojatnije usmrćeni vatrenim oružjem, sačmom. Utvrđeno je kako psi nisu čipirani i nije poznat njihov vlasnik – kažu u odgovoru i dodaju da je policija o događaju posebnim izvješćem izvijestila Općinskog državnog odvjetnika u Vukovaru. Daljnje mjere poduzimat će u suradnji s odvjetništvom, a lešine pasa, dodaju iz PU vukovarsko-srijemske, sanirao je komunalni redar.

Iako je ubojstvo životinje kazneno djelo, za što je prema čl. 205 Kaznenog zakona predviđena zatvorska kazna do jedne godine, počinitelj ovog kaznenog djela vjerojatno nikada neće biti pronađen i nikada neće odgovarati. Svjedoka nema, a da se i javi pitanje je kako bi počinitelja osudili. Lešine su uklonjene, a da su 'vjerojatno ubijeni iz vatrenog oružja' nije potvrđeno i razudbom. Državno odvjetništvo odlučit će što dalje, no izvjesno je da će nekažnjeno proći još jedan naoružani junak koji hoda cestom i puca na pse. Jednako kao što je nekažnjeno prošao i vlasnik ovih pasa jer ih nije čipirao. Kažnjeni su jedino psi, a platili su onim najvažnijim što su imali - svojim životima.

Ključne riječi

Komentara 6

TO
toljaga22
23:08 28.01.2019.

čede još nisu razoružane

Avatar 1HGZ.
1HGZ.
22:57 28.01.2019.

aha, da su ti isti psi izgrizli djete onda se nebi zgrazali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije