Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
36 12°C
  • stefj:

    Hm, umjesto diranja u neoporeziva davanja zar ne bi bilo bolje pratiti preko 500 raznih dodataka koje postoje u državnom i javnom sektoru?... Prvo će dovesti do toga da Ribić i slični, uključujući ekipe na forumima, rade pritisak i medijsku ... prikaži još! hajku da se ukinu neoporeziva davanja, dok bi drugo dodatno probudilo svijest ljudi koliko toga zapravo plaćamo, a za uzvrat ne dobijemo ništa... Vidimo da je izborna godina, uhljebi su gladni, treba odnekud namaknuti novce za novo "darivanje". Već smo ostali bez smanjenja PDV-a radi uhljeba, baš me zanima koji novi porez ćemo dobiti, koje neporezno davanje će ukinuti... Uništili su paušalne obrte, dobar dio mikro i malih poduzeća se zatvara, a od naleta investitora ništa. I dalje smo otok gubavaca za investitore... Opet se ide protiv privatnog sektora, opet se njega "reformira", da ne kažem uništava, a javni sektor buja, rastu proračunski rashodi, jedino što još raste jest paradržavni sektor sa sve maštovitijim i većim parafiskalnim nametima...Ako pogledate neke zemlje s uspješnim reformama, sve su krenule od reforme države, od reforme javnog sektora. Mi idemo Grčkim putem, jačamo javni sektor. Zemlje poput Irske i Estonije napravile su gospodarski bum, dok je Grčka doživjela gospodarski slom. Nije teško zaključiti put koji je Hrvatska odabrala...

  • maki:

    Lijepo su to poslodavci iskoristili, smanjili su plaću radnicima i isplaćuju radnicima svaki mjesec nagradu i prehranu što je neoporezivo. Na takav način radnik dobije istu netto plaću , ali mu je obračun za mirovinu i bruto plaća preko 1000 kn manja.

  • Arrows:

    Kad bi vlada donjela zakon koliko dugo može biti isplačivan minimalac..recimo 6mj. Kakva je to firma koja može godinama isplačivati minimalce...da li uopče treba postojati...ako ne može poslodavac isplačivati normalnu plaču ne treba je ni biti.

Još iz rubrike Vijesti

Potres u Turskoj
2
poslane spasilačke ekipe

Snažan potres na tursko-iranskoj granici: Sedam mrtvih u Turskoj i 25 ozlijeđenih u Iranu

Na brodarici spalili krnju s likom Zorana Milanovića
pokladna povorka

Na Brodarici kao Krnje spaljen Milanović. Gradonačelnik Burić: To je neprihvatljivo

18
Zoran Milanović
S 18 U JNA

Vojnički dani Zorana Milanovića: Od ćate do predsjednika

34