Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Uz 81 glas za i 33 protiv Sabor prihvatio proračun za 2010.

sabor
Arhiva VL
02.12.2009.
u 11:21

Tri amandmana ipak su prihvaćena, i to jedan HDSSB-a i dva IDS-a. HDSSB se izborio za izgradnju osnovnih škola na području Slavonskog Broda, a IDS je dobio novac za izgradnju studentskog kampusa u Puli i uređenje prostora Hitne službe u pulskoj bolnici.

Hrvatski sabor sa 81 glasom za, 33 protiv i dva suzdržana prihvatio je državni proračun za iduću godinu. Predloženim proračunom za 2010. Vlada planira prihode u iznosu 112,8 milijardi kuna, što je 1,5 posto više nego ove godine, a rashode u iznosu 121,4 milijarde kuna, što je 904 milijuna kuna više nego za 2009.

Proračun za iduću godinu izrađen je na projekciji blagog rasta BDP-a za 0,5 posto. Predviđeni deficit proračuna središnje države bio bi 2,5 posto BDP-a.

Vlada je prihvatila tri oporbena amandmana kojima je 18 i pol milijuna kuna iz sredstava namijenjenih Crkvi, uz njezinu suglasnost, preraspodijeljeno za tri škole u Slavonskom Brodu te za školski kampus i Opću bolnicu u Puli.

S iznimkom SDP-a, koji proračun smatra nepopravljivim, oporbeni su zastupnici na Vladin prijedlog imali 72 amandmana. HDSSB je podnio 62, a ostale IDS i HNS. Jedan HDSSB-ov i dva IDS-ova amandmana prihvaćena su i njima je preraspodijeljeno 18 i pol milijuna kuna, a to je omogućeno, objasnio je ministar financija Ivan Šuker, dogovorom Hrvatske biskupske konferencije i Vlade RH.

Devet milijuna kuna preraspodijeljeno je tako za dogradnju tri osnovne škole u Slavonskom Brodu, pet milijuna kuna za pulski kampus i četiri i pol milijuna za Opću bolnicu Pula.

Boro Grubišić iz HDSSB-a zahvalio je ministru i Crkvi, kazavši da je to iznenađenje, ali pozitivno, a  Boris Miletić iz IDS-a zahvalio je što se prepoznala potreba opremanja Hitne službe OB Pula.

Ključne riječi

Komentara 40

OB
-obrisani-
11:28 02.12.2009.

Da je bilo više amandmana možda bi ih više bilo prihvačeno ,ovako nemamo o čemu raspravljati.

WE
webber17
11:30 02.12.2009.

Proračun je prihvačen... To je jedino bitno...

BO
boxerzg
11:32 02.12.2009.

psihopatrijo, 3 od 72.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije