Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZAPAMĆENI NEREDI

Kaos u Nizozemskoj zbog uvođenja policijskog sata. Ministar: 'Oni su ološ'

Protest against COVID-19 restrictions in Amsterdam
Foto: EVA PLEVIER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/4
26.01.2021.
u 18:22

Nizozemska policija je u utorak izvijestila da je uhitila najmanje 184 osobe zbog sudjelovanja u nasilnim neredima koji traju već treću noć zaredom i najgori su u zadnjih četrdeset godina

Nizozemska vlada je priopćila u utorak da neće povući odluku o uvođenju policijskog sata u suzbijanju pandemije covida-19, unatoč neredima koji potresaju zemlju od njezina stupanja na snagu u subotu navečer.

"Ne možete kapitulirati pred ljudima koji razbijaju izloge trgovina", rekao je ministar financija Wopke Hoekstra, prenosi nizozemska novinska agencija ANP. Ocijenio je da za nerede nisu krivi legitimni prosvjednici, nego "ološ".

Nizozemska policija je u utorak izvijestila da je uhitila najmanje 184 osobe zbog sudjelovanja u nasilnim neredima koji traju već treću noć zaredom i najgori su u zadnjih četrdeset godina. Najmanje je deset policajaca ozlijeđeno u najnovijim sukobima s izgrednicima koji su u ponedjeljak navečer pljačkali trgovine i palili automobile u više gradova diljem zemlje, pa tako u Rotterdamu, Amsterdamu i Den Haagu.

I ministar pravosuđa Ferd Grapperhaus rekao je za ANP da vlada neće odustati od te mjere, ocijenivši da je policijski sat nužan u borbi s novim koronavirusom. Neredi su počeli odmah nakon uvođenja policijskog sata, što je prva takva mjera u zemlji nakon Drugog svjetskog rata.

Većina stanovnika Nizozemske poštuje policijski sat tijekom kojega građani ne smiju izlaziti iz kuće od 21,00 do 4,30 sati, piše agencija France presse.

"Možemo potvrditi najmanje 184 uhićenja", rekao je za France Presse glasnogovornik policije Sherlo Esajas. Policija navodi da je u nedjelju uhitila 250 ljudi i da su moguća druga uhićenja.

Premijer Mark Rutte osudio je u ponedjeljak "kriminalno nasilje", istaknuvši da je ono neprihvatljivo te da "99 posto Nizozemaca podupire restrikcije".

 

>> Pogledajte i ovaj video: Ovo je kuća za koju je župan Ivo Žinić od 1995. plaćao najamninu od 100 kuna mjesečno

 

Komentara 53

SM
Smola
19:01 26.01.2021.

Hahahaha. Ovo traje več treču noć zaredom a tek danas su naši mediji to prenijeli.

BA
babovac
18:26 26.01.2021.

Taj "ološ" će vama svima marionetama globalističkog projekta doći glave. Taj ološ je narod koji samo želi disati, živjeti slobodno, raditi, putovati. Ološ ste vi, bagra iz Davosa koji ste pustili u promet ovu nakaznu igru u nadi da ćemo živjeti pod kontrolom kao na kolhozu. E, pa, malko ste se prevarili. Jeste bogati, ali nas je puno. Nećete se sakriti na kraju.

DU
Deleted user
19:09 26.01.2021.

Nisu oni "ološ" , nego ste vi političari ološ!!! Ljudima jednostavno dosta terora!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije