Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDINSTVENI WC

Uvođenje univerzalnih toaleta u škole? Mnogi roditelji negoduju!

Unisex wc
Foto: Jens Kalaene/DPA/Pixsell
18.02.2019.
u 13:23

Takva odluka prvenstveno je donesena zbog prava transrodnih osoba, te sprječavanja njihova isključivanja iz društva

U nekolicini škola Velike Britanije donesena je odluka o prestanku razgraničavanja toaleta na spolove. Time se uveo jedan toalet koji bi bio jedinstven, odnosno univerzalan i za sve. Takva odluka prvenstveno je donesena zbog prava transrodnih osoba, te sprječavanja njihova isključivanja iz društva, prenosi Metro.

No izgleda kako nisu svi oduševljeni ovom idejom. Naime, univerzalni toaleti podignuli su obrve mnogih roditelja koji kažu kako dječaci uvijek gledaju djevojčice te posebnu pažnju obraćaju na to koliko se dugo zadržavaju u toaletu. Organizacija 'Women’s Voices Wales' stava je kako se ovim pothvatom zanemaruje sigurnost i dostojanstvo djevojčica. Istaknuli su i kako je mnogim roditeljima, ali i nastavnicima, bilo previše neugodno žaliti se na ovu odluku, pa time radije šute.

No ravnatelj škole u Stockportu i dalje smatra kako je uvođenje univerzalnih toaleta bila dobra ideja jer se pokazalo da su vandalizam, bullying i pušenje smanjeni otkako su ih uveli.

>>Škola za život

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
13:29 18.02.2019.

Istanbulska u pravom svjetlu.

IL
ilijan1a
13:49 18.02.2019.

Vi niste normalni

IN
inbox
18:15 18.02.2019.

sad će to odmah predložiti i naši ''pametni'' političari

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije