Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednica u Slavoniji

Uvjeti u našim bolnicama još uvijek su malo manje humani nego na Zapadu

Slavonski Brod: Kolinda Grabar-Kitarović posjetila Srednju skolu Matije Antuna Reljkovića
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/6
10.10.2018.
u 17:45

U Srednjoj školi Matije Antuna Reljkovića u Slavonskom Brodu predsjednica je nazočila predstavljanju projekta "Škola za život" te zajedno s učenicima i nastavnicima obišla školski vrt s praktičnom nastavom.

Novootvoreni Odjel dijalize novogradiške bolnice primjer je u odnosu na većinu hrvatskih bolnica. To ne znači da je razina skrbi u našim bolnicama niža nego na Zapadu, ali nažalost materijalni uvjeti još su nam uvijek malo drugačiji i malo manje humani – kazala je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja je drugog dana boravka u Brodsko-posavskoj županiji posjetila Odjel dijalize Opće bolnice Nova Gradiška.

- Drago mi je što ste otvorili ovaj odjel koji će omogućiti kvalitetnu skrb vašim pacijentima. Uvjerena sam da s najvišom razinom liječničke skrbi i humanosti pristupate svakom svome pacijentu - istaknula je predsjednica. Ravnatelj novogradiške bolnice dr. Josip Kolodziej kazao je kako ovoj bolnici gravitira 35 pacijenata koji su do sada na dijalizu morali ići u bolnicu u Slavonski Brod. Dodao je da projekt izgradnje Odjela dijalize u traje duže od četvrt stoljeća.

- U dugoj povijesti bolnice imali smo dva teška trenutka i razdoblja, jedan je Domovinski rat, a drugi je kada su nas pripojili brodskoj bolnici. Rat je završio, a odnedavno smo se i osamostalili. Međutim, simbioza nas je skupo koštala, jer nismo mogli aplicirati za EU sredstva - naglasio je dr. Kolodziej. On je najavio početak energetske obnove novogradiške bolnice, u što će biti uloženo 20 milijuna kuna, a u tijeku su radovi na obnovi Odjela pedijatrije vrijedni 2,5 milijuna kuna.

U Srednjoj školi Matije Antuna Reljkovića u Slavonskom Brodu predsjednica je nazočila predstavljanju projekta "Škola za život" te zajedno s učenicima i nastavnicima obišla školski vrt s praktičnom nastavom. Ova je škola u posljednjih desetak godina pod vodstvom bivšeg ravnatelja, a sada pomoćnice ministrice obrazovanja Vlade Prskala postala jedna od najboljih među poljoprivrednim školama u Hrvatskoj. Nedavno je imenovana i regionalnim centrom kompetentnosti.

Ovaj je škola dosad provela šezdesetak europskih projekata te za opremanje i podizanje pedagoških standarda povukla više od 7 milijuna eura, što nije uspjelo ni mnogim gradovima. Ravnateljica Marija Tomić izrazila je zadovoljstvo i ponos posjetom predsjednice, a učenici su joj pripremili i zanimljivu debatu u kojoj su argumente o različitim pitanjima iznosile afirmativna i negacijska ekipa. Predsjednica i ravnateljica pohvalile su i pljeskale i jednoj i drugoj strani.

- Kod nas je normalno da su učenici u prvom planu u odnosu na profesori i mentori koji su ih sve naučili. Mislim da smo uspjeli napraviti sliku škole koja je prepoznata i izvan hrvatskih granica – kazala je ravnateljica. U novogradiškoj OŠ Mate Lovraka predsjednica je podržala projekt "Hrvatska čita" te zajedno s djecom čitala ulomke iz djela "Zaljubljen do ušiju" književnika Mire Gavrana, koji se školovao upravo u Novoj Gradiški i na kojeg su njegovi sugrađani iznimno ponosni.

Ona je tom prilikom najavila i dva posebna projekta u sklopu kojih će nagraditi učenike koji su pročitali najviše knjiga te one koji napišu najljepše sastave o svom zavičaju i Hrvatskoj u budućnosti kako je oni vide.

Komentara 5

Avatar Največi hrvat u istoriji
Največi hrvat u istoriji
18:45 10.10.2018.

Uvjeti u našim bolnicama još uvijek su puno manje humani nego na Zapadu ali su uvjeti za domoljubne kopače po kontejnerima slični onima kod kopaca u SAD i Engleskoj osim da se njihovi kopači ne osjecaju svoji na svome poput naših kopaca rvatina pravih.

YO
yozuhime
18:32 10.10.2018.

cenzuro...baniraj me....Kad su kurve uzor djeci.....ne mislim na KGK......... Nazovimo stvari pravim imenom...

NO
nogogaz
18:20 10.10.2018.

Drugim ricima... Nisu bas humani i daleko od EU normi. Ali lipi nas balkan je bas dom za kojeg smo spremni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije