Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(ne)spremni za bojišnicu

VIDEO Objavljeno s kakvim oružjem i u kakvim uvjetima ratuju ruski vojnici: 'Ostavili su nas kao krdo ovaca'

Russia Targets Kharkiv Region - Ukraine
Foto: Zhyhun Oleksandr/Ukrinform/ABACA
1/3
15.10.2022.
u 22:36

Neki su ipak dospjeli do centara za obuku, gdje su ih zatekli užasni uvjeti koje su podijelili na društvenim mrežama.

Moskva je priznala da mobilizacija nije bila najbolje organizirana, no usprkos tome, Putin se pohvalio s 220.000 regrutiranih, čime je skoro ispunio cilj od 300 tisuća novih vojnika.

Svoje nezadovoljstvo predsjednikovim planom građani Rusije izrazili su prosvjedima i masovnim napuštanjem zemlje, piše APnews. Ali neki su ipak dospjeli do centara za obuku, gdje su ih zatekli užasni uvjeti koje su podijelili na društvenim mrežama.

Na Twitteru se tako pojavio video u kojemu vojnici pokazuju zahrđalu pušku koju su, prema Ukraine Worldu, dobili prije odlaska na bojišnicu.

Na Redditu se pak pojavio video koji navodno prikazuje smještaj vojnika. Spavaju u velikim golim sobama na podu, a ne dobiju ni pokrivač.

No oni bi, izgleda, možda trebali biti zadovoljniji svojom situacijom, jer grupa vojnika čiji je video Sun objavio na YouTubeu samo su ostavljeni na livadi u Sibiru sa stvarima s kojima su došli, ali bez opreme poput šatora, grijalica, ili hrane. "Ostavili su nas kao krdo ovaca" opisao je čovjek koji je snimio video.

 

Ključne riječi

Komentara 51

PR
prajdali100
23:36 15.10.2022.

Što je ovo !!!? Alan Ford vojska,i u cvjećari bolje održavaju oružje.

Avatar gremo20
gremo20
18:49 16.10.2022.

"Ruski okupatori su započeli evakuaciju "državnih institucija" iz regije Herson na Krim, zaposlenici i imovina banaka i mirovinskih fondova odvoženi su na privremeno okupirani Krim" - Glavni stožer Ukrajine.

Königsberg
13:27 16.10.2022.

rusi optužuju ukrajince za granatiranje Donjecka?!? pa donjeck je ukrajinski, u čemu je problem??? pogotovo što su ukrajinci zgradu regionalne uprave u donjecku koju sada koriste ruski kvislinzi gađali u nedjelju ujutro kako ne bi stradali civili, za razliku od rusa koji su kijev i desetke drugih gradova u ukrajini gađali ujutro kad je masa civila po ulicama, s ciljem da ih što više strada !!! gađali su prometna raskršća, stambene objekte itd. dok ukrajinci vidimo jako paze na civile!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije