Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POREZ NA NAIVNE

Uvjerio je da će u njeno ime trgovati kriptovalutama, pa joj uzeo više desetaka tisuća kuna

Brojanje novaca
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/3
29.04.2021.
u 13:20

Kada nije mogla dobiti povrat svojih sredstava, a osoba s kojom je komunicirala nastavila je inzistirati na dodatnim uplatama, žena je shvatila da je prevarena

Žena (30) javila se porečkoj policiji, kazavši da je prevarena prilikom trgovine kriptovalutama. Kako je kazala policajcima, preko internetskog oglasa stupila je u kontakt s osobom koja joj se predstavila kao trgovac kriptovalutama.

Ta ju je osoba uvjerila kako će u njeno ime trgovati kriptovalutama i u kratkom vremenu ostvariti profit. Navodni trgovac uvjeravao ju je da njena zarada ovisi o količini uloženog novca te je 30-godišnjakinja nekoliko puta uplatila ukupno više desetaka tisuća kuna na nepoznate račune.

Kada nije mogla dobiti povrat svojih sredstava, a osoba s kojom je komunicirala nastavila je inzistirati na dodatnim uplatama, žena je shvatila da je prevarena te je događaj prijavila policiji.

Policijska uprava istarska upozorava građana da budu oprezni kako ne bi postali žrtve investicijskih prijevara. Osim što je samo ulaganje u kriptovalute rizično, postoji opasnost da ćete naići na počinitelje koji će vas pokušati prevariti ili ćete postati žrtve hakerskog napada. 

 

Nakon pandemijskog koncerta pred 5.000 ljudi u Barceloni, samo šest osoba zarazilo se koronom!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije