Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brat ubijene radnice:

'Uvijek je prijetio, nosio je noževe i sjekire po gradu, ali Blaženka se nije nikog bojala'

Đakovački Selci: Dan nakon ubojstva socijalne radnice
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/16
10.07.2019.
u 11:49

Bila mu je dosta dugo skrbnica, spominjala ga je, ja njega znam iz grada. Imala je nekad problem i s drugim ljudima, no to je dio života, kaže brat ubijene Blaženke Poplašen

– Nema se stvarno što reći, to je tragedija, kad tako čovjek digne pištolj na ženu... Žena koja im piše rješenja za kvalitetu života, onda joj pucati u glavu, što da kažem, kome da kažem – očajan je brat ubijene Blaženke Poplašen, Marko Poplašen.

Kaže kako joj je posao bio najvažniji u životu.

– Ovo je njezina kuća, ima stan u Đakovu, sve u životu što je imala je njezino radno mjesto, ostavila je život za svoje radno mjesto. Bila je dobra, karakterna, pomagala je. Tom čovjeku je dala sve u životu što mu je mogla dati, ne samo njemu... Pun gepek slučajeva je rješavala kod kuće, nije udana žena, živjela je svoj posao – rekao nam je Marko Poplašen.

– Bila mu je dosta dugo skrbnica, spominjala ga je, ja njega znam iz grada. Imala je nekad problem i s drugim ljudima, no to je dio života. On je prijetio odmalena, uvijek je nosio noževe i sjekire po gradu, on i brat, to je takva osoba. Njoj je puno puta prijetio, galamio, ona bi mu onda sredila nešto pa bi se smirio... Nije se ona bojala nikoga, bila je vjernica, živjela je takav život – dodao je.

Kaže da sa sestrom nije bio posvađan, no nisu puno kontaktirali pa ne zna je li prije imala problema sa svojim ubojicom.

VIDEO Načelnik PU osječko-baranjske Ladislav Bece o ubojici iz Đakova

Ključne riječi

Komentara 31

VI
vivianyiè
12:35 10.07.2019.

Ispasce da su svi znali da je bolestan covjek, psihijatrijski slucaj, za ustanovu zatvorenog tipa, bio opasan i sklon nasilju, od socijalne radnice, do ministarstva socijalne politike, gradjana, policije i drzave. Ali eto bio je svejedno na slobodi, posto je za Hrvatsku normalno da u toj drzavi setaju ulicama elementi koji kad im dodje pet minuta mogu da te skrate za glavu?Ovu zenu je ubila drzava, koja je znala da ima potencijalnog ubojicu na slobodi, koji je redovno posjecivao gospodju, i za kojeg se znalo da je samo pitanje vremena kada ce joj doci glave. Zakazala je drzava, zakazala je policija, zakazalo je osiguranje koje svaka socijalna ustanova ovakvog tipa ima ( gdje je bilo osiguranje, dok je covjek pucao na zenu?), zakazali su i gradjani koji su dozvolili 30 godina, od '90-ih naovamo, da im banditi upravljaju drzavom, milionima obitelji i male djece, koji su svi skupa potencijalne zrtve zlocinacke organizacije na vlasti. Danas se desilo njoj, a sutra mozda vama i vasoj djeci s njima na vlasti.

CH
che99
13:04 10.07.2019.

a zašto ga niste riješili prilkom bijega? Šta sada sa mentolom?

DU
Deleted user
12:44 10.07.2019.

I zato sad licem gleda travu... Svaku prijetnju je trebala prijaviti, a on biti u buksi... Baš me zanima da li bi i u Americi mogao uvijek prijeti, nositi noževe i sjekiru po gradu.. Ili bi ga ohladio netko od susjeda ili policija ili bi ga negdje guzili u čeliji...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije