Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
inovativna ideja

Uveli novu metodu protiv brzih vozača. Mislite li da bi to upalilo i u Hrvatskoj?

policija
Hrvoje Jelavic/PIXSELL/ilustracija
20.10.2019.
u 13:37

Policija kaže kako se svi vozači koji prekinu vožnju zaista smire

Estonija je zemlja iz koje konstantno stižu krajnje inovativne ideje kojima se nastoji na najmanju moguću mjeru prebrza vožnja. I tako su uveli pravilo, tko prekorači brzinu, mora određeno vrijeme odsjediti u vozilu

Doista se u okviru državnog inovativnog pilot programa kojim se nastoji smanjiti broj prometnih nesreća u Estoniji, a koji je započeo na cestovnoj dionici Tallinn-Rapla u rujnu, vozačima koje je prometna policija po prvi put zaustavila u prekršaju prekoračenja brzine, umjesto novčane kazne nudi opcija predaha, odnosno pauze ili sportskim rječnikom rečeno time-outa od 45 do 60 minuta, piše revijahak.hr.

Vozač koji prekorači dozvoljenu brzinu za 20 km/h, umjesto novčane kazne može odabrati 45 minuta stanke, dok vozač koji prekorači dozvoljenu brzinu od 21 do 40 km/h može odabrati 60 minuta stanke.

Kažu da su u komunikaciji s brojnim vozačima spoznali da novčane kazne danas više nemaju osobit efekt.Međutim, doista ih dira ako moraju provesti sat vremena sjedeći mirno u policijskom vozilu. Policija kaže kako se svi vozači koji prekinu vožnju zaista smire.

Video: Uvedena nova privremena regulacija prometa

 

Ključne riječi

Komentara 17

KU
Kurciban
13:50 20.10.2019.

Naravno da u Hrvatskoj takvo što ne bi upalilo. Kod nas korumpirane vlade bez ideje i vizije, samo deru građane. Nikakva strategija i vizija, samo lova za financiranje uhljebničke glasačke aparature...

DU
Deleted user
14:05 20.10.2019.

Što li veliki stručnjak Marušić s najkorumpiranijeg fakulteta u državi misli o ovome?

TI
tico123
15:16 20.10.2019.

ja bih odradio to u dobrotvorne svrhe kao i političari

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije