Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OŠTEĆENI OKOLNI OBJEKTI

Policija objavila detalje eksplozije u splitskom restoranu: Teško ozlijeđene dvije osobe

Eksplozija u restoranu u centru Splita
Foto: Milan Sabic/PIXSELL
1/3
02.10.2022.
u 17:03

Teško su ozlijeđene i dvije osobe koje su zadržane  u bolnici na daljnjem liječenju, navodi policija

Uzrok jučerašnje eksplozije u ugostiteljskom objektu u Splitu, u kojoj su dvije osobe teško ozlijeđene, je isticanje plina koji je došao u dodiru  s toplinskom energijom, izvijestila je u nedjelju splitska policija o rezultatima očevida.

Eksplozija se dogodila u subotu oko 12,10 sati u ugostiteljskom objektu u ulici Ćulića dvori u Splitu.

Policijskim očevid utvrđeno je da je u prostoriji kuhinje došlo do istjecanja plina, te je u dodiru s toplinskom energijom došlo do eksplozije, priopćeno je danas iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske. Također je utvrđeno da su na ugostiteljskom objektu oštećena vrata objekta i stakla, a oštećenja stakala utvrđena su i na tri susjedna objekta i stanu iznad.

Teško su ozlijeđene i dvije osobe koje su zadržane  u bolnici na daljnjem liječenju, navodi policija.

Zamjenik državnog odvjetnika upoznat je s događajem i poduzeo je mjere iz svoje nadležnosti, a uz policijske službenike na mjesto događaja su izašli  inspektori Državnog inspektorata (inspektor zaštite na radu) i Ravnateljstva civilne zaštite, Područni ured Split te Služba inspekcijskih poslova.

Policija nastavlja poduzimati daljnje mjere u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti ovog događaja, dodaju iz PU splitsko-dalmatinske.

U eksploziji teško opečene dvije osobe 

Voditelj dežurne Kirurške službe u splitskom KBC-u dr. Dario Matić jučer je izjavio da su u eksploziji plina u splitskom ugostiteljskom objektu, teško  ozlijeđene dvije osobe, žena i muškarac, koji je zadobio i po život opasne ozljede.

"Zaprimljen je muškarac u dobi od 62 godine i žena od 30 godina. Kod oboje su utvrđene teške tjelesne ozljede uslijed ozbiljnih opeklina, prvenstveno glave, vrata, lica i gornjeg dišnog puta", rekao je jučer novinarima dr. Matić.

Muškarac ima ozbiljne opekline gornjih ekstremiteta, dijelom donjih i trupa, sveukupno nekih 35 posto površine tijela, dok su kod žene ozljede nešto blaže, ali isto se radi o teškim opeklinama glave, lica i vrata, dodao je.

>> VIDEO Burno jutro u Zagrebu: Požar pa eksplozija u naselju Trnsko, jedna osoba smrtno stradala

Komentara 1

DU
Deleted user
08:01 03.10.2022.

Neka se uvede zakonska obveza da svaki objekt koji koristi plin mora imati detektor plina i ugljičnog monoksida!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije