Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gorjele bale konoplje

Utvrđeno zbog čega je izbio požar na Eko imanju Željka Mavrovića

Na Eko imanju Željka Mavrovića u Sloboštini kod Požege izbio požar
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/5
07.01.2019.
u 16:23

Očevidom je utvrđeno da je požar izazvalo pregrijavanje vodiča na električnoj niskonaponskoj mreži, uslijed čega je došlo do taljenja izolatora te prenošenja topline i zapaljenja rolo bala konoplje koja je bila uskladištena.

Pregrijavanje električnih instalacija izazvalo je požar u kojemu su u noći s petka na subotu u podrumskom skladištu na Eko poljoprivrednom imanju poznatog bivšeg boksača Željka Mavrovića kod Požege izgorjele bale industrijske konoplje, koja je tamo bila uskladištena u prostorima koje trenutno koristi tvrtka OPG Majer.

 Požeško-slavonska policija u ponedjeljak je priopćila kako je u mjestu Sloboština u noći izbio požar na gospodarskoj zgradi u vlasništvu tvrtke s tog područja.

Video - Na Eko imanju Željka Mavrovića u Sloboštini kod Požege izbio požar

 Očevidom je utvrđeno da je požar izazvalo pregrijavanje vodiča na električnoj niskonaponskoj mreži, uslijed čega je došlo do taljenja izolatora te prenošenja topline i zapaljenja rolo bala konoplje koja je bila uskladištena.

 U  požaru je izgorio veći broj rolo bala konoplje, a zbog čađe su oštećeni zidovi i strop podrumske prostorije i prve etaže zgrade.

Vatrogasci požar gasili 15 sati, na vatru nalili 53.500 litara vode i 380 litara pjene 

 Požar je punih 15 sati, od 8.30 do 23.30 sati, gasilo 14 vatrogasaca, pri čemu su potrošili oko 53.500 litara vode i 380 litara pjene, a u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba.

 Inače, Mavrović se nakon prestanka sportske karijere bavi ekološkom proizvodnjom, a u subotu je Hini izjavio kako mu se, iako nije imao potpunu informaciju, čini da prema onome što je vidio na nekoliko fotografija šteta nije velika.

Na Eko imanju Željka Mavrovića u Sloboštini kod Požege izbio požar
1/15

 Hini su u kasnim poslijepodnevnim satima vatrogasci iz tamošnjeg DVD-a potvrdili kako su još uvijek na požarištu, jer zapaljene bale konoplje još tinjaju.

 "Jako je teško i opasno, skoro je nemoguće ući unutra od gustog dima, na pojedinim mjestima se pojavljuje otvoreni plamen. Pokušavamo unutra ubaciti pjenu za gašenje kako bi spriječili daljnje širenje požara. S jakim ventilatorima s druge  strane zgrade upuhivanjem zraka nastojimo istjerati dim na drugu stranu kako bi mogli ući unutra", izjavio je tada za 24 sata Zdravko Matoković iz DVD Orljavac.

Komentara 9

DO
doktorica
16:45 07.01.2019.

neodržavanje instalacija

DE
demokršćanin
21:33 07.01.2019.

Kao uzrok požara uvijek se navodi "neispravna instalacija" ali sada se pojavila novi uzrok, taljenje izolatora.U ovakvim prostorima mora se izvesti posebna elektro instalacija.Električni su se vodovi zagrijavali,radi čega.Kako se uopće može skladištiti lako zapaljiv materijal u neadekvatnim prostorima.

BA
bazinga
18:00 07.01.2019.

Brz i temeljit uviđaj za osiguranje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije