Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
underdog marathon

Utrka pasa i vlasnika: I pobjednici i gubitnici uživali u sladoledu i vinu

Crikvenica - plivačko natjecanje pasa i vlasnika
Foto: Nel Pavletić/Pixsell
1/16
27.08.2019.
u 19:12

Na crikveničkoj plaži za pse Monty's Dog beach održano je treće plivačko natjecanje u kojem je sudjelovalo 20 parova, a o pobjednicima odlučivao i fotofiniš

Dugo u noć trajala je zabava na plaži Monty’s Dog beach u Crikvenici na kojoj se održalo 3. plivačko natjecanje pasa i njihovih vlasnika. Slavili su svi, i pobjednici i gubitnici, iako, da se pse pitalo, gubitnika i nije bilo. I oni koji su stigli zadnji dobili su zaslužene nagrade za trud. Kako biti gubitnik ako te nakon trčanja i plivanja, a to su ti najdraže aktivnosti, počaste dobrim sladoledom i vinom, a tvoje dvonožne prijatelje roštiljem?

Bilo je ludo i nezaboravno, potvrđuju nam natjecatelji, gledatelji i organizatori.

– U plivačkom natjecanju, koje uključuje i trčanje i plivanje, sudjelovalo je 20 natjecateljskih parova – kaže nam Ruby Montanari, objašnjavajući kako su psi i njihovi vlasnici prvo trčali 150 metara i nakon skoka u more plivali na jednako dugoj stazi. Na plaži su zajedno morali proći kroz cilj. A koliko su i centimetri bili važni, dokazuje kako je za treće mjesto odlučivao i fotofiniš, a podijelili su ga Tomislav Pleško i Fanny te Alan Begić i Simba.

Na postolju

Povratak utrke na plažu Podvorska vratio je Marina Bogdana iz Kostrene i njegova mješanca Nimbusa na prvo mjesto. Oni su, naime, bili pobjednici i prvog maratona na istoj plaži prije dvije godine, a malo manje uspješni na prošlogodišnjem, održanom na Monty’s Dog beach na Rabu.

Crikvenica - plivačko natjecanje pasa i vlasnika
1/15

– Nimbusa sam udomio prije sedam godina. Voli more i uživa u plivanju. Ne dolazimo često na ovu plažu, ali se redovno kupamo u našoj lokalnoj lučici – kaže nam Marin i dodaje kako je ovogodišnja pobjeda ostvarena u jakoj konkurenciji.

– Nismo baš dobro krenuli i kasnili smo nakon starta utrke. Onda je Nimbus još nakon skoka u more prvo krenuo za kujicom koja mu se toliko svidjela da ju je i potopio. Tako da smo i tu zakasnili, no na kraju smo ipak uspjeli prvi doplivati na cilj – ispričao nam je kako je sve teklo. Za utrku i organizaciju imao je samo riječi hvale pa je odmah najavio da svakako dolaze i iduće godine. I ne samo zbog nagrada, već zbog druženja i gušta. Boje Crikvenice branili su Igor Vukelić i njegova dvogodišnja mješanka Zita, a pobjedničko postolje izmaklo im je za dlaku ili, bolje rečeno, za zamah Igorovih ruku.

– Prvi smo krenuli i da je po Ziti svakako bi bili pobjednici. Ja sam kriv što nismo jer nisam više mogao – priznaje nam Igor, koji je sa svojom Zitom drugi put na maratonu, a najavio je da dolazi i dogodine.

Promocija udomljavanja

Natjecalo se te večeri i u brzom ispijanju vina i jedenju sladoleda. Pseće vino najbrže je popio Bonzy, koji je stigao s jedanaestogodišnjim Marom, a sladoled je najbrže pojeo Simba vlasnika Alana Begića.

Foto: Privatni album

Ovogodišnji maraton obilježile su i posebne ekipe. Najmanju natjecateljicu, čivavu Molly, njezin vlasnik Igor Salamun vukao je u barci na napuhavanje. Najstarija natjecateljica, koja ne propušta ovaj maraton, pomeranka Sjena sa svojim je vlasnikom Edom Miškulinom – Epetom utrku završila na dasci i kao posljednja osvojila je utješnu nagradu – večeru za sebe i vlasnika. Iako je za sudjelovanje bio potreban par, bila je tu i jedna tročlana ekipa. Da bi se mješanka Leyla odvažila na utrku, s njom su morala plivati oba vlasnika, Goran i Nadija. I utrku su završili među prvih deset ekipa.

Ekipe su imale i svoje navijače, a bodrili su ih brojni gledatelji, među njima i Diana Primožić koju je oduševio pobjednik Nimbus.

– Jako dobro pliva, a ovo natjecanje toliko je popularno da se ljudi već posebno pripremaju za njega – rekla nam je i dodala kako su je posebno oduševili psi iz skloništa koje su predstavili djelatnici Vet Centra Crikvenica. Pohvalila ih je i Ruby Montanari, istaknuvši da je ovogodišnjeg natjecanje promoviralo udomljavanje napuštenih pasa.

– Bleky i Jole ispočetka su bili malo sramežljivi, ali su definitivno ukrali naša srca. Jako su umiljati i nježni psi i super su se snašli usred gužve na plaži – rekla nam je, ističući kako se nada da su nekome zapeli za oko i da će se iz skloništa ubrzo preseliti u svoj novi dom. 

Maraton je organiziran uz potporu Grada Crikvenice, TZ Kvarnera, Županijske lučke uprave Crikvenica te crikveničkih obrtnika. Sponzori su se pobrinuli i za posebne nagrade pobjednicima. Tako će Marin i Nimbus uživati u zajedničkom odmoru, Igor i Zita u večeri, a Fanny i Simba u zasluženom makeoveru u psećem salonu. Monty’s Dog beach bar pobrinuo se za hranu i piće, kako za vlasnike, tako i za pse. A Igor Montanari-Knez, koji je sa suprugom Ruby zaslužan za  ovaj 'pseći raj', još je jednom potvrdio zašto za njega znaju diljem svijeta.

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije