Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Porezni zakon

Utajivači poreza više se neće izvlačiti pomoću zastare

'31.10.2012., Zagreb - U Banskim dvorima odrzana je redovna sjednica Vlade RH. Slavko Linic. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
Marko Lukunić/PIXSELL
22.11.2012.
u 08:44

Zastara u slučajevima utaje poreza za fizičke osobe i zloporabe prava počinje se računati od trenutka kad su poreznici otkrili utaju

Opći porezni zakon mijenja se drugi put u posljednjih šest mjeseci, ovaj put s ciljem još snažnije porezne discipline, prije svega u dijelu koji bi trebao onemogućiti utajivačima poreza da se izvuku uz zastaru.

Kako piše Novi list, Vlada jučer Saboru predložila izmjene Općeg poreznog zakona kojima se predlaže da se zastara u slučajevima utaje poreza za fizičke osobe i zloporabe prava počinje računati od trenutka kad su poreznici otkrili utaju ili zloporabu prava, a ne od trenutka kad su se ta djela dogodila.

To u praksi znači da, ako je netko trebao platiti porez na primjer 2007. godine, a poreznici 2013. otkriju da taj porez nije plaćen, rok zastare počet će teći tek od 2013. godine, a ne od trenutka kad je djelo počinjeno.

>>Nove Linićeve porezne stope na nekretnine bit će od 0,07 do 2%

Ključne riječi

Komentara 17

ST
Strupnic
10:14 22.11.2012.

LINICU KAKO TE NIJE SRAMOTA.U STA TI VJERUJES.Ako je neko posteno zaradio svoj novac tj.platio porez na zaradjeni novac i tada kupio neki stan u kojem stanuje povremeno znaci treba mu to oteti i dati Tebi i takvima da raspolazete tim novcem kako vi zelite.Znas li gos.Linicu sta znaci ustajati u cetiri ujutro i dolaziti uvece kasno i cijeli dan mukotrpno raditi.Sto bi nas narod rekao "od zvizde do zvizde".To je oholost i pokvarenost.Hocete narodu i dusu uzeti.Vi ste nista drugo nego legalna mafija.Narod vas je izabrao ali vjerojatno nisu znali sto ih ceka.Nesposobni ste da napravite ista drugo pa ste okrenuli otimati.Svaka budala moze raditi to sto vi sad radite.Tu ne treba nikakvo obrazovanje,hajdemo otomati ko j... glupi narod.Kad dodju novi izbori mi cemo opet lagati onako fino kao i prosli put.Zamotacemo govno u celofan pa cemo vam prodati kao "Zagrebacki odrezak".Samo napri bagro pokvarena.

VE
velika
10:48 22.11.2012.

zbiljam mogu i mogu kućnog ljubimca zaposliti u poreznoj upravi po cijeli dan spava, malo sluša gazdu ...ne previše ...i jede idealan porezni službenik ...

KV
kviki111
10:02 22.11.2012.

Linić može donositi zakone kakve želi, ali ovaj o zastari mu na ustavnom sudu ne može proći! Zastara se računa od dana počinjenja djela a ne dok je djelo otkriveno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije