Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Naruhito

Ustoličen japanski car – prekrasna harmonija za mir među svim ljudima svijeta

Japanski car Naruhito
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
23.10.2019.
u 08:11

Car Naruhito (59) preuzeo je tron Prijestolje Krizantema 1. svibnja, dan nakon abdikacije svoga oca Akihita i obvezao se da će carsku dužnost obavljati s punom odgovornošću kao ‘simbol države i jedinstva japanskog naroda’

Stoljetnim obredom u carskoj palači u nazočnosti 2000 uzvanika iz više od 180 zemalja u Tokiju je jučer ustoličen japanski car Naruhito prisegnuvši da će obnašati svoju dužnost simbola države i jedinstva naroda. Time je službeno počela nova era – Reiwa (prekrasna harmonija).

Car Naruhito (59) preuzeo je tron Prijestolje Krizantema 1. svibnja, dan nakon abdikacije svoga oca Akihita i obvezao se da će carsku dužnost obavljati s punom odgovornošću kao ‘simbol države i jedinstva japanskog naroda’.

– Iskreno se nadam da će se Japan uz narodnu mudrost i neprekinute napore i dalje razvijati i dati svoj doprinos prijateljstvu i miru međunarodne zajednice, kao i dobrobiti i blagostanju ljudi – dodao je car Naruhito, kojega je pozorno slušala njegova supruga carica Masako.

Akihito je prvi japanski monarh koji je abdicirao u proteklih dva stoljeća, a Naruhito, prvi car rođen nakon Drugog svjetskog rata i prvi kojega su roditelji odgojili samostalno, okrunjen je na svečanosti “Sokui no Rei” u carskoj palači.

 

Ključne riječi

Komentara 1

ME
Mesko
11:49 23.10.2019.

Njegov je otac veliki prijatelj Hrvatske; bračno putovanje imao i u Dubrovnku. Posjećivao je kao princ našu firmu ( predstavništvo) u Japanu. Tada smo još prodavali brodove Japanu , ali to je bilo u doba mraka. Sada smo mi "" sukreatori svjetske politike"- možeš misliti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije