Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mjere opreza

Ustavni sud smatra da Eteroviću nisu prekršena prava

Toni Eterović
Foto: Facebook-profil
23.06.2015.
u 16:17

Eterović je vlasnik portala udarno.com, a osumnjičen je da je varao ljude prikupljajući novac za lažne humanitarne akcije

Toniju Eteroviću (33), vlasniku portala udarno.com, odbijena je ustavna tužba koju je podnio nakon što je drugi put u pola godine završio u istražnom zatvoru. Žalbu je podnio nakon odluke Županijskog suda u Splitu koji mu je mjere opreza zamijenio istražnim zatvorom smatrajući da je prekršio uvjete pod kojima je u veljači ove godine iz pritvora na Bilicama pušten na slobodu.

Eterović je prvi put u pritvoru završio lani u prosincu zbog sumnje da je organizirao lažne humanitarne akcije za djecu, a prikupljeni novac potom zadržavao za sebe. Osumnjičen je da je tako “zaradio” 126.000 kuna. Nakon dva mjeseca istražni mu je zatvor zamijenjen mjerama opreza prema kojima nije smio kontaktirati sa svjedocima, jednom tjedno morao se javljati u policijsku postaju te nije smio uređivati svoj portal ni pisati na njemu, ali ni na Facebooku ili bilo kojoj drugoj društvenoj mreži. U slučaju nepridržavanja bilo koje od tih mjera, prijetio mu je povratak na Bilice.

Eterović se mjera opreza pridržavao do 4. svibnja, a onda je na svom portalu objavio više članaka pod naslovom “Lažno su me optužili, mučili, zatvorili, linčovali, pokušali otrovati i zabranili da govorim”. Osim toga, na YouTubeu je postavio dva videoisječka, od kojih jedan traje osam minuta, a drugi pola sata, u kojima se obraća glavnom državnom odvjetniku Dinku Cvitanu i predsjednici države od kojih traži da se ukinu mjere opreza koje mu je odredio sud.

Na kraju, istog je dana na Facebooku preko svog i još dva profila objavio niz komentara o postupanju u kaznenim predmetima koji se protiv njega vode. Budući da je time prekršio mjere opreza, sudac istrage Županijskog suda u Splitu ponovno mu je odredio istražni zatvor. Eterović je ponovno pritvoren 6. svibnja, a 22. svibnja podnio je ustavnu tužbu koja je odbijena uz obrazloženje da mu nije povrijeđeno pravo na pravično suđenje.

>>Vlasnik portala udarno.com za 156.000 kn oštetio ljude pred ovrhama

>>Vlasnik portala uhićen zbog lažnih humanitarnih akcija

Komentara 2

CI
cicibela
18:27 23.06.2015.

Eteroviću je napakirala crvena guja točno uoči predsjedničkih izbora. Neka se novinar VL-a potrudi, pa obavi razgovor i s Eterovićem kako bi saznao i drugu stranu priče.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije