Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVREDA PROPISA?

Ustavni sud potvrdio: Osumnjičenom za silovanje povrijeđeno pravo na slobodu

Privođenje osumnjičenih za silovanje u Županijski sud
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/5
18.11.2019.
u 21:38

Ustavni sud RH je utvrdio da je istražni zatvor određen povredom konvencijskih propisa i suprotno odredbama Zakona o kaznenom postupku, kazala je odvjetnica obrane Ana Bunjan i dodala kako više informacija ne želi iznositi.

Nakon što je obrana podnijela tužbu, Ustavni sud donio je odluku da je u slučaju grupnog silovanja u Zadru povrijeđeno pravo na slobodu osumnjičenika.

- Mogu potvrditi da je Ustavni sud RH donio odluku da je u konkretnom predmetu povrijeđeno pravo na slobodu. Odnosno Ustavni sud RH je utvrdio da je istražni zatvor određen povredom konvencijskih propisa i suprotno odredbama Zakona o kaznenom postupku - kazala je za 24 sata odvjetnica obrane Ana Bunjan i dodala kako više informacija ne želi iznositi.

Prije tjedan dana iz istražnog zatvora puštena petorica osumnjičenih za grupno silovanje maloljetnice u Zadru. Pustili su ih nakon što su saslušani svi svjedoci zbog kojih su im i odredili istražni zatvor kako ne bi utjecali na njih.

Međutim, peterac je početkom listopada prvotno bio pušten iz istražnog zatvora, a tek kasnije, 17. listopada, pritvoren a zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv spolne slobode, prijetnje i tjelesne ozljede na štetu djeteta.

Ključne riječi

Komentara 13

Avatar nemam-pojm@
nemam-pojm@
22:19 18.11.2019.

Nisam pametan, silovanje je silovanje i treba ga kaznit. Javni istup koji si daje za pravo diktirati pravdu se isto tako treba kaznit.

DU
Deleted user
07:19 19.11.2019.

Stvarno je ovo naše pravosuđe jadno niti jedan predmet nemogu odraditi bez grešaka.Kako vjerovati pravosuđu kod donošenja presuda jer je velika vjerovatnoča da se nevini proglase krivima.

IV
ivanbalic
04:49 19.11.2019.

I to je to,nema dalje.zamisli to silovanje te petorke,da se desilo u Americi,akobi prezivili,bilibi u apsani 2-5 godina,do sudjenja,pa tek onda sudjenje,a za silovanje u americi,je 10-20 godina,pa cak i sa smrtnom kaznom prejti silovateljima,ali kod nas hebe ko koga stigne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije