Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spasila ga supruga

Usred noći provjeravao vrenje mošta i onesvijestio se

očevid
Darko Gorenak
21.09.2009.
u 20:07

Dan prije, ugljikov dioksid bio je koban i za Šteficu Lončar (66) iz Jakopovca koja je zbog trovanja tim plinom u podrumu pronađena mrtva.

Ivan Jerec (60) iz Sračinca četvrta je žrtva gušenja ugljikovim dioksidom usred vrenja mošta u posljednja tri dana na području PU varaždinske. Njega je danas ujutro oko 3.30 sati u nesvjesnom stanju pronašla supruga Katarina, a kćerka Grozdana i zet uspjeli su ga izvući iz podruma. – Kad sam digla telefonsku slušalicu, mama sva u šoku nije mogla govoriti.

Znala sam da nešto nije u redu pa smo suprug i ja odmah dojurili. Tata je ležao na podu, a oko njega je iz bačvi i kanti izlazio mošt. Grožđe na brajdama pobrali su još u subotu i on je pratio to vrenje, pa je noću otišao provjeriti da mošt ne izlazi van. Mama se probudila i vidjela da ga nema. Otišla ga je tražiti, no nije ga sama uspjela izvući – kazala je kći Grozdana koja stanuje nekoliko ulica dalje. Napominje da su oca zatekli u nesvijesti, bez znakova života.

Kada su ga pak izvukli iz podruma, počeo je, kaže, disati, pa ga je hitna pomoć odmah priključila na aparate. I. Jerec gotovo se ugušio ugljikovim dioksidom, a sada se oporavlja u varaždinskoj bolnici. Supruga Katarina još je u šoku, a zbog velike koncentracije ugljikova dioksida u podrumu, policija još ni danas oko podneva nije počela s očevidom.

Dan prije, ugljikov dioksid bio je koban i za Šteficu Lončar (66) iz Jakopovca koja je zbog trovanja tim plinom u podrumu pronađena mrtva. Njezin sin Ivica (44) uspio je ipak dopuzati iz podruma, pa ga je susjed pronašao u nesvjesnom stanju.

U petak je i u vinogradu iznad mjesta Globočec Ludbreški prilikom pravljenja mošta 65-godišnjak pao na tlo te su ga susjedi u besvjesnom stanju izvukli iz podruma. Prevezen je u koprivničku bolnicu.

Nedavno je preminula i 72-godišnja žena u Vrtlinskoj pokraj Čazme od trovanja ugljikovim dioksidom, a suprug, snaha i unuk su ozlijeđeni. Policija upozorava na oprez i stalno prozračivanje 
podruma.

Ključne riječi

Komentara 4

KA
karlovcankica
20:28 21.09.2009.

dokaz da je to otrov!

Avatar beg
beg
21:27 21.09.2009.

i kazu vino zdravo

OB
-obrisani-
21:05 21.09.2009.

Ovakvima treba zabraniti da rade vino.Ma vjerojatno nitko od njih ne radi to prvi puta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije