Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUGODNO PUTOVANJE

Usred noći Osječanina ostavili u Austriji: 'Bijeg autobusa me stajao 500 eura'

Ilustracija
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
26.10.2019.
u 10:29

Iz Ministarstva prometa kažu kako je poželjno da putnik vodi računa o vremenu zbog odgovornosti koju prijevoznici imaju prema drugim putnicima, ali da prijevoznik odgovara za sigurnost putnika i vozači moraju paziti jesu li svi na broju. U FlixBusu misle drugačije

Ostavljen usred Austrije, u gluho doma noći i bez jakne našao se Osječanin koji je iz Hrvatske putovao za Njemačku. Naime, vozači FlixBusa su ga zaboravili na benzinskoj pa se dalje morao snalaziti sam. Stigao je s tri sata kašnjenja, a "bijeg busa" koštao ga je dodatnih 500 eura.

- Stali smo na benzinskoj i iz autobusa nas je izašlo dvadesetak. Krenuo sam na WC, a u prolazu sam vidio ljude iz busa na blagajni benzinske. Kad sam se vratio na parkiralište, busa nije bilo. Kako je mogao krenuti bez provjere jesu li svi u busu - kazao je putnik za 24sata.

Korisnička služba FlixBusa mu je poručila da je sam kriv i da se dalje mora snaći sam. Jedini prijedlog koji su imali je da pokuša doći do prvog grada, gdj bi ga mogao pokupiti drugi njihov bus. Nakon gotovo tri sata potrage za prijevozom, Osječanina su primili u jedan auto koji je išao do Münchena, ali morao je platiti. No to nije bio jedini trošak.

- Moju prtljagu nije odmah ostavio u Münchenu (vozač). Budući da živim Nürnbergu, koji je još 170 kilometara dalje, morao sam se vratiti po torbu i ponovno platiti nekome da me doveze. Vozač je rekao da imam sreće što mi je vratio torbu. No ostao sam bez jakne i kape, koje sam platio oko 150 eura. Dvaput sam plaćao i prijevoz pa me ‘bijeg’ autobusa stajao 500 eura - dodao je.

Flixbus: Odgovornost je na putniku, Ministarstvo: Prijevoznik je odgovoran za sigurnost putnika

- Autobus je na stajalištu bio 13 minuta, a odgovornost putnika je da se vrati na vrijeme. Za nestalu prtljagu treba popuniti obrazac na našoj internetskoj stranici, a vozač je u najboljoj namjeri želio ubrzati proces i putniku dostaviti prtljagu. Putnik se može obratiti korisničkoj službi i na podrska@flixbus.hr. Žao nam je neugodnosti koje je doživio - poručili su iz FlixBusa.

Iz Ministarstva prometa pak kažu kako je poželjno da putnik vodi računa o vremenu zbog odgovornosti koju prijevoznici imaju prema drugim putnicima, ali da prijevoznik odgovara za sigurnost putnika i vozači moraju paziti jesu li svi na broju. 

Putnik se može u roku od tri mjeseca žaliti prijevozniku, koji mu mora odgovoriti u roku od mjesec dana. Nakon toga se putnik može žaliti i ministarstvu, a ako još nije zadovoljan, može pokrenuti upravni spor.

>> Pogledajte i ovaj video: Vozač izgubio nadzor nad busom - vozio sa slušalicama na ušima

Komentara 5

NE
Neutralac
15:12 26.10.2019.

Pouka: manite se FlixBusa.... tretman putnika na najnizoj razini...

DU
Deleted user
11:26 26.10.2019.

Austrija je kako znamo jedna uređena država, dali je to uopče istina da i tamo gule narod i naplate 500eura ljudima u nevolji.

UM
Umoran
18:18 26.10.2019.

Bjezite od Flixbusa, neljubazni i drski vozaci, a ako vam se dogodi da vam zagube torbu, vi ste ti koji ste krivi a ne oni, a i kad je nadju trebat ce vam skoro sudski nalog da je dobijete natrag!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije