Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hrabri pas

Usred minskoga polja kujica Tai spasila život starcu

starac
HGSS Gospić
10.05.2011.
u 10:23

HGSS Stanica Gospić u svome timu ima tri spasilačka psa te dva u fazi školovanja

U podvelebitskom selu Počitelju u Lici u subotu je nestao 87-godišnji M. P. kojega su odmah počeli tražiti rodbina i prijatelji. Nakon nekoliko sati bezuspješne potrage u pomoć je pozvan gospićki HGSS čiji su članovi u tom trenutku bili na drugoj strani županije, u Ličkom Lešću, gdje se već tjedan dana traga za nestalom staricom, 88-godišnjom M. O.

Počela je potraga za starcem čije selo okružuju minska polja, voditelji potrage temeljito su obradili karte minskih polja te isplanirali potragu. Na teren je poslan gospićki tim čiji je član bila i Tai, tri godine stara kuja belgijskog ovčara.

Kujica je, kako su opisali članovi HGSS-a, nevjerojatnom preciznošću odjurila prema mjestu gdje se nalazio starac i pronašla ga živog i neozlijeđenog.

Belgijska ovčarka Tai, koja je do sada sudjelovala u brojnim akcijama spašavanja, licencirana je za traganje za živim i smrtno stradalim osobama, a priprema se za lociranje osoba zatrpanih u ruševini te potopljenih tijela na dnu rijeke ili jezera.

HGSS Stanica Gospić u svome timu ima tri spasilačka psa te dva u fazi školovanja. U posljednje tri godine u njihovu obuku utrošeno je 160 tisuća kuna te ističu kako obuka vrijedi svake lipe kada se pogleda učinkovitost njihova rada.

Komentara 2

PR
prepri43
14:29 10.05.2011.

Dobra vijest za staroga slaba za mirovinsko!

Avatar cuki2020
cuki2020
07:39 12.05.2011.

Komentar ti je glup, šta da je to tvoj otac? Svaka čast HGSS-u i Tai

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije