Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TV STUDIO VEČERNJEG LISTA

Ministar Medved o unutarstranačkim izborima: Nemamo dva HDZ-a, imamo jedan

Tomo Medved
Foto: VL
1/2
16.03.2020.
u 14:46

Voditeljica emisije je Iva Boban Valečić.

Ministar branitelja i novoizabrani zamjenik predsjednika HDZ-a Tomo Medved gostovao je u TV studiju Večernjeg lista gdje je komentirao jučerašnje unutarstranačke izbore u HDZ-u. 

Upitan je li ga iznenadila premoćna pobjeda tima ''Odvažno za Hrvatsku'', novoizabrani zamjenik predsjednika HDZ-a je kazao: – Nije me iznenadila pobjeda našeg tima. Štoviše, sve vrijeme kako smo provodili kampanju komunicirali smo da je naš program ''Odvažno za Hrvatsku'' ozbiljan program i da je u njemu sažeto sve ono što je najvažnije za perspektivu države. Program je baziran na postignućima koje imamo u posljednje tri godine ove Vlade. Isto tako, naš tim ''Odvažno za Hrvatsku'', na čelu s Andrejem Plenkovićem strukturiran je tako da smo spremni preuzeti nastavak odgovornost prema državi, odnosno realizirati sve te programe koje smo planirali i odgovoriti na očekivanja građana. 

Tomo Medved
1/11

Kako je istaknuo, obišli su sve županije i razgovarali s članstvom HDZ-a te ga nije iznenadila pobjeda njegova tima. 

Medved se osvrnuo i na optužbe da je HDZ otišao ideološki ulijevo pod Plenkovićem i što znači u tom slučaju tako premoćna pobjeda ''Odvažno za Hrvatsku''.

– To je jedno od pitanja koje smo stalno komunicirali – svjetonazorsko pozicioniranje Hrvatske demokratske zajednice. HDZ je stranka koja je tamo gdje ju je utemeljio i postavio doktor Franjo Tuđman. Tim alternative pokušao je usmjeravati članstvo prema nekim pitanjima koja očito nisu prepoznata kao bitna. Poznavajući naše članstvo, sâm sam cijelo vrijeme komunicirao da vjerujem u naše članstvo jer naše članstvo vrlo je ozbiljno, odgovorno i kad dođe na biračko mjesto, kad posve racionalno zaokruže svoje kandidate. I to se jučer dogodilo. Sve te mantre koje su stalno naglašavali kao strahove nisu prepoznate kod članstva. 

– Nažalost, moramo konstatirati da je bilo prekomjernog granatiranja, odnosno korištenja arsenala koji nije primjeren za unutarstranačke izbore. Sve vrijeme kampanje to smo i ranije komunicirali. Čak i prije kampanje neki kolege su na taj način nasrtali na vodstvo stranke, na Vladu i pokazalo se na koji je to način članstvo vrednovano. 

Upitan mogu li se očekivati kazne u slučaju da pojedini članovi HDZ-a nastave, kako su i najavili, govoriti što valja i ne valja, Medved je kazao: – Moramo biti potpuno jasni u demokratskom društvu i HDZ je predvodnik demokratskih procesa. Moramo se osvrnuti i na način na koji su bili organizirani ovi izbori, prvi put ovako složeni model – jedan član, jedan glas za šest ključnih mjesta u stranci. Ako je pitanje kako će se postupati s kolegama koji su bili tim alternativno, o tome će odlučiti tijela stranke. 

– Ako osoba poštuje smjer koji se postavlja od predsjednika stranke, poziv je svim članovima da pratimo taj smjer. Ako ima pristupa koji odstupaju od takvog koncepta, očekuje se da će se to komunicirati na tijelima stranke, a ne u javnosti. Nemamo dva HDZ-a. Imamo jednu Hrvatsku demokratsku zajednicu, snažnu s jasnim ciljevima i jasnom vizijom koju podupiru članovi. 

Cijeli razgovor možete pogledati u cijelosti na YouTube stranici Večernjeg lista. 

Komentara 96

Avatar Žac Dubrava
Žac Dubrava
14:08 16.03.2020.

U Hdzu ništa pošteno nije tako ni unutarstranački izbori. To je farsa koju za Vožda provode čelnici ogranaka kako bi fotelje i mit o 220.000 članova čuvali. Nema ih ni pola od toga. Ovaj će drobiti floskule o jakom i složnom Hdzu jer Voždu trebaju ručice pokradenih disidenata da trgovačko uhljebnički mandat provede do kraja. Disidenti će mu naravno svoje ručice dizati kao i do sada jer su nesposobni raditi bilo što drugo. I da su oni na čelu te sprdnje isto bi bilo, uloge iste, drugi glumci. Pobjeđivali bi i sa 120%. Dobro je što će ta Nula od stranke uskoro doživjeti potop kakav zaslužuje. Još samo malo, tik, tak, tik, tak...

DU
Deleted user
14:42 16.03.2020.

Bit cete pometeni na izborima

Avatar WoodySheriff
WoodySheriff
14:06 16.03.2020.

Tzv branitelj u koaliciji s SDSS. Stanimirovićev kolega. Šta sve ljudi rade zbog malo para i moći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije