Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domovinski pokret

Radić: Molimo Škoru da Domovinski pokret ne bude ničiji talac pa ni njegov

Zagreb: Predsjedništvo Domovinskog pokreta javnosti o stegovnom postupku protiv Škore
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL
1/6
19.08.2021.
u 12:29

Bivši čelnik DP-a Miroslav Škoro danas je poručio da javno moli vodstvo stranke da objavi zbog čega su protiv njega pokrenuli stegovni postupak.

Vršitelj dužnosti predsjednika Domovinskog pokreta (DP) Mario Radić izvijestio je u četvtak da su svi članovi Domovinskog odbora i Predsjedništva DP-a jednoglasno prihvatili neopozivu ostavku donedavnog predsjednika Miroslava Škore te ustvrdio da je konsolidacija stranke u tijeku.

Radić je dan nakon sjednice Domovinskog odbora i Predsjedništva DP-a ocijenio da je cijeli niz Škorinih postupaka posve suprotan načelima DP-a te je u ime stranke zamolio Škoru da "DP ne bude njegov talac"..

– DP prolazi kroz krizno razdoblje koje je prouzročila neopoziva ostavka bivšeg predsjednika Miroslava Škore. Tek će vrijeme pokazati što je izazvalo drastične promjene u njegovu ponašanju. Neizmjerno smo zahvalni za sve dobro što je učinio za stranku. Molimo ga da DP ne bude ničiji talac, pa tako ni njegov, i da nam omogući daljnji neometani rad – kazao je u uvodu Mario Radić, v. d. predsjednika Domovinskog pokreta i dodao:

– Prihvatili smo Škorinu ostavku jer nismo imali drugi izbor. Bila nam je to teška odluka, ali prije toga došlo je i do gubitka povjerenja. Unatoč upitima, nismo željeli govoriti o njegovim postupcima posljednjih mjeseci, ali javnost je upoznata s tim. Njegovo ponašanje suprotno je našim načelima. Ne želimo se baviti zakulisnim stvarima. Zahvalni smo Škori što nas je okupio. Kao odbor poduzeli smo sve mjere za zaštitu pokreta.

Na pitanje zašto je protiv Škore pokrenut stegovni postupak, Radić je odgovorio:

– Pa evo, kako se netko može bez žiga i pečata potpisati na memorandum kao predsjednik, a dva dana prije toga dao je neopozivu ostavku. Da ne govorim o kaznenim prijavama, insinuacijama, vrijeđanjima...

O njegovoj poziciji potpredsjednika Sabora nisu razgovarali jer ne žele prejudicirati nikakve odluke Suda časti. Poručili su da je Škoro još uvijek član stranke, ali ako želi što prije doznati kakva je njegova budućnost u stranci, može ubrzati proceduru na sudu časti.

Čelnici DP-a dodali su da ni danas ne znaju koje je stanje na računu stranke.

Upitani imaju li Stipo Mlinarić Ćipe ili Mario Radić ambicije postati novi predsjednici Domovinskog pokreta, Radić je rekao da to trenutačno nije tema, a da će vrijeme pokazati hoće li netko u idućem periodu pokazati takvu ambiciju.

– Ja se nemam namjeru kandidirati za predsjednika stranke – kazao je Mlinarić.

Prethodno se danas oglasio i bivši čelnik DP-a Miroslav Škoro poručivši da javno moli vodstvo stranke da objavi zbog čega su protiv njega pokrenuli stegovni postupak.

– Ovo nije nikakav ultimatum, nego zamolba u svjetlu činjenica da zagovaramo demokraciju i otvorenost u svim postupcima. Kad već prigovaramo sudstvu i vlasti da su spori, netransparentni i neučinkoviti, zašto bismo mi radili po istom obrascu. Čemu čekati devedeset dana? Svi smo već umorni i želimo da ovo prestane. U državi ima puno važnijih problema kojima se trebamo baviti, a članstvu DP-a i svekolikoj javnosti već je dosta trakavica. U protivnom, nemam više namjeru trošiti vrijeme i biti u društvu onih koji uhode i žele drugima i njihovim obiteljima činiti zlo – poručio je Škoro.

Video – Škoro uskoro o razlozima ostavke: 'Utakmica tek počinje'

Komentara 15

SV
sven222
12:20 19.08.2021.

Je li to lik kojemu je poklonjen Pevec??!!

ZA
!zagreb!
12:32 19.08.2021.

Zamislite da je ova ekipa došla na vlast u Zagrebu.

DO
dolić
13:23 19.08.2021.

Radiću,svi vi ste se upisali Škorinu stranku......i sada najdnom vaša, mašala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije