Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kula

Uskoro uređenje Trga svih prognanih u ratovima u Jugoslaviji

'Pozega-09.03.2011 Biskup Antun Skvorcevic Photo: Dusko Mirkovic/PIXSELL'
'Dusko Mirkovic/PIXSELL'
09.04.2012.
u 10:51

Hrvati protjerani iz istočnog Srijema okupljaju se u Kuli kako bi slavili posvećenje zvona za novu crkvu svetog Petra

Hrvati koji su tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća prognani iz istočnog Srijema, a posebno mještani Hrtkovaca, danas se okupljaju u Kuli kod Kutjeva kako bi slavili posvećenje zvona za novu crkvu svetog Petra, javlja HRT. Ante Plivelić, predsjednik Zajednice prognanih Hrtkovačana \"Gomolava\", najavio je kako će se nakon završetka gradnje crkve urediti Trg svih prognanih i protjeranih u ratovima na ovim područjima.

Izgradnja crkve počela je 1995. godine, a novac - oko tri milijuna kuna - prikupili su Hrtkovčani iz Hrvatske i inozemstva. Najveći je donator upravo Plivelić, koji je zbog toga proglašen počasnim građanom Kutjeva. Temeljni kamen za ckrvu blagoslovio je papa Ivan Pavao II. tijekom posjeta Mariji Bistrici i proglašenja blaženim kardinala Alojzija Stepinca, a položen je na Uskrsni ponedjeljak 1999. godine. Svečano euharistijsko slavlje danas u 11 sati predvodit će požeški biskup, monsinjor Antun Škvorčević.

Komentara 91

OB
-obrisani-
11:17 09.04.2012.

medion - vaši čede voždovi su pozivali srbe u rat - pod geslom - gde je 1 srbin, tu je bre srbija....

OG
Oger
11:07 09.04.2012.

Opet jedna crkva! A gdje su skole, vrtici itd.?

OB
-obrisani-
11:59 09.04.2012.

Slobo je u velikoj mjeri...stvorio...Tuđmana...a tada se ZLO više nije moglo izbjeći .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije