Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SREDNJE ŠKOLE

Uskoro počinje jesenski rok za upise: Mjesta ima u jezičnim i općim gimnazijama te u strukovnim školama

upisi
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
02.08.2022.
u 08:25

Rezultati će se znati 27. kolovoza, a ne budu li svi upisani, moguć je i treći krug upisa

Učenici koji se na ljetnom upisnom roku nisu upisali u željene srednje škole novu priliku za upis imaju na jesenskom roku.

Pred njima je točno devetnaest dana prije službenog početka upisa 20. kolovoza pri čemu se u sustavu za upis mogu kandidirati samo za srednje škole u kojima je ostalo upisnih mjesta. A diljem Hrvatske ostalo ih je mnogo, kako u općim i jezičnim gimnazijama tako i u strukovnim školama, budući da je iz osnovnoškolskog sustava obrazovanja izašlo manje osmaša nego što je na razini cijele Hrvatske bilo slobodnih upisnih mjesta za srednje škole.

Svu potrebnu dodatnu dokumentaciju uz koju učenici ostvaruju prava na upis, bez obzira na to jesu li je dostavili u ljetnom roku, učenici moraju dostaviti do 24. kolovoza. Dan poslije, 25. kolovoza, završavaju prijave obrazovnih programa, dakle izbor škola koje učenici žele upisati.

Svi oni koji će pristupiti jesenskom roku konačnu ljestvicu poretka i rezultate upisa doznat će 27. kolovoza. Nakon što lista bude objavljena, na raspolaganju imaju dva dana da školama dostave dokumente koji su uvjet za upis u određene obrazovne programe kao i potpisani obrazac o upisu u prve razrede srednje škole. Prvog dana rujna bit će poznato koliko je ukupno učenika upisano u srednje škole, nakon čega će uslijediti odluka o eventualnom trećem upisnom krugu za učenike koji se ni na jesenskom roku nisu upisali u školu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije