Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COVID-19

U Hrvatskoj 130 novih slučajeva: 'Zatvorit ćemo ugostiteljske objekte koji su izvor zaraze'

Konferencija za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite
Foto: Lana Slivar Dominic/PIXSELL
1/2
12.08.2020.
u 14:02

U protekla 24 sata zabilježeno je 130 novih slučajeva zaraze, aktivno je 686 slučajeva, izvijestio je Krunoslav Capak

U protekla 24 sata zabilježeno je 130 novih slučajeva zaraze koronavirusom, aktivno je 686 slučajeva, izvijestio je na konferenciji Stožera civilne zaštite Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a.

Konferencija Nacionalnog stožera civilne zaštite: 130 novooboljelih

Konferencija Nacionalnog stožera civilne zaštite: 130 novooboljelih

Objavljuje Večernji list u Srijeda, 12. kolovoza 2020.

 

– 117 pacijenata na bolničkom je liječenju, na respiratoru je osam pacijenata, nemamo preminulih. Od 25. veljače ukupno je zabilježeno 5870 zaraženih koronavirusom, od kojih je 160 preminulo, a 5024 se oporavilo. U samoizolaciji je 2279 osoba, do danas su testirane 132.292 osobe – rekao je Capak.

Prosjek godina novozaraženih je 34 godine.

– Riječ je o mlađim osobama koje su sudjelovale na različitim okupljanjima i mjestima gdje se mladi zabavljaju – kazao je Capak i dodao kako drugih žarišta nema. Riječ je o tri grada na jadranskoj obali te jednom otoku. 

– To su klubovi na Pagu, u Novalji, klubovi u Makarskoj, Vodicama i danas imamo novu situaciju s otokom Virom – rekao je.

– Dali smo preporuku da nema plesnih podija nego da se na plesne podove trebaju postaviti stolovi gdje će se ljudi okupljati. Inspekcija civilne zaštite to će kontrolirati, uključujemo u to i sanitarnu inspekciju, te inspekcije će se pojačati. Danas ćemo dati jedno dodatno pojašnjenje na osnovu kojeg će epidemiolog i sanitarni inspektor moći zatvoriti klub ako se utvrdi da je taj klub izvor zaraze – pojasnio je Capak. Dodao je kako je riječ o privremenoj mjeri.

Capak je kazao kako je u zadnjih desetak dana došlo 28 prijava o zarazi stranih državljana, odnosno da su se zarazili nakon povratka iz Hrvatske. Riječ je o državljanima Austrije, Italije, Njemačke i Slovenije.

Rekao je i da imamo stranih državljana koji su trenutačno u Hrvatskoj, a zaraženi su.

– Riječ je o broju koji je sigurno manji od 15 – kazao je.

Ključne riječi

Komentara 99

TM
trade_mark
14:13 12.08.2020.

rekla vam je Alemka još u ožujku: ako želite corona party, imat ćete corona party! yeah!

PR
pravednik2
14:15 12.08.2020.

Zbog manjka discipline u svim životnim situacijama i jesmo tu gdje jesmo.

LI
Lionking
15:29 12.08.2020.

Te tkzv. nocne klubove treba pozatvarati i da nije ovog virusa. To su obicna legla droge i prostitucije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije