Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
njemačka

Uskoro će se zakonom zabraniti terapija za 'liječenje homoseksualizma'

Foto: Gregor Fischer/DPA/PIXSELL
11.06.2019.
u 13:45

Zaklada Magnus Hirschfeld, koja je koordinirala znanstvene studije, izvješćuje kako se u Njemačkoj još uvijek godišnje bilježi oko tisuću slučajeva 'izlječenja' homoseksualizma

Njemački ministar zdravstva Jens Spahn (Kršćansko-demokratska unija CDU) najavio je u utorak u Berlinu donošenje zakona koji bi zabranio tzv. konverzijske terapije kojima je cilj 'izlječenje' homoseksualizma.

- Homoseksualizam nije bolest pa je prema tome ne treba liječiti - rekao je Spahn u Berlinu. On je dodao kako su tzv. konverzijske terapije, koje imaju za cilj homoseksualne osobe učiniti heteroseksualnim i 'zdravima'. Cilj je, kako je rekao Spahn, do kraja godine donijeti zakone koji bi zabranili ove pseudo-terapije.

Spahn se pritom poziva na znanstvena vještačenja o pravnom utemeljenju zabrane koje je ministarstvo zdravstva naručilo u travnju.

- Ova vještačenja su pokazala da je medicinski smisleno i ustavno pravno gledano moguće donijeti zakone koji bi zabranjivali ovakve terapije - rekao je Spahn.

Zaklada Magnus Hirschfeld, koja je koordinirala znanstvene studije, izvješćuje kako se u Njemačkoj još uvijek godišnje bilježi oko tisuću slučajeva 'izlječenja' homoseksualizma.

- Radi se o intervencijama u sklopu obitelji, tu su i razni savjetnici i terapeuti a zabilježene su i egzorcističke seanse - rekao je Joerg Litwinschuh-Barthel iz Zaklade Magnus Hirschfeld.

U ponudi 'terapija' se ističu radikalne kršćanske grupacije poput Saveza slobodnih protestantskih zajednica koja na svojoj stranici homoseksualcima nudi 'terapije radi izlječenja'.

Savezne pokrajine su već najavile podržavanje zakona o zabrani ovakvih terapija u gornjem domu parlamenta Bundesratu. Danas se u Njemačkoj obilježava i 25 godina od ukidanja zakona koji je homoseksualizam karakterizirao kao kazneno djelo.

U Istočnoj Njemačkoj je ovaj zakon, koji je uveden još u carskoj Njemačkoj a pooštren za vrijeme nacionalsocijalizma, ukinut još 1968.

Komentara 11

Avatar nekakav
nekakav
14:11 11.06.2019.

samo nas 50 godina dijeli od trenutka kad više ubiti neće biti kazneno djelo, već ljudsko pravo. počelo je sa krvavim sportovima, oktogonom, full contactom, ljude navikavaš na krv. svako malo se granice dozvoljenog rastegnu. ni seks sa životinjama nije više daleko od dozvoljenog, samo se čeka neka 'znanstvena', kao i ova, činjenica da životinji takav čin godi i povezuje je sa vlasnikom, ovaj, oprostite mio plave šape i prijatelji životinja, posjednikom. u starom rimu homoseksualizam nije bio ništa stranog, ni u staroj grčkoj. svako društvo koje je ogreznulo u hedonizam i razvrat, je propalo u vatri i pepelu. povijest je puna takvih slučajeva. religija iz toga razvila cijelu znanost. al ostaje činjenica da elementi koji prijete zapadnom načinu života i 'slobodama', ne toleriraju ovakve stavove. zanimljivo da se njihov broj povećava, a ovaj zapadni smanjuje. jer dva muškarca i dvije žene nemaju potomaka kao što ih imaju muškarac i žena, dva puta... društvene regule su sve slabije, veliko je miješanje stanovništva. promjene su brze. budućnost imaju organizirana društva sa jakim vezama unutar sebe. zapad ih nema. unatoč tehnološkoj nadmoći, osuđeni su na pad. kad europa počne slijediti, a ne voditi, bit će veselo.

Avatar alexandarkeller
alexandarkeller
17:15 11.06.2019.

Zašto bi se liječili ,kada sve vlasti navijaju z njih.Tko je mogao pomisliti da ih toliko ima da če postati čimbenikom izbora...a tek kada preuzmu vlast i postanu većina...smak svijeta...

TO
Toni66
02:06 12.06.2019.

Njemački ministar zdravstva (Homoseksualćina ) Jens Spahn (Kršćansko-demokratska unija CDU) najavio je u utorak u Berlinu donošenje zakona koji bi zabranio tzv. konverzijske terapije kojima je cilj 'izlječenje' homoseksualizma. Komentar; pederska posla ! ,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije