Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas u Večernjem

Uskoro će nas kontrolirati na ulazu u kina kao u Izraelu?

Naslovnica
Foto: VL
23.03.2016.
u 00:01

Islamski teroristi žive s ideologijom iz sedmog stoljeća koju kombiniraju s tehnologijom današnjice, a na takve izazove sigurnosne službe, organizirane onako kako su danas, ne mogu odgovoriti

Napad na Bruxelles vrlo je jasno pokazao jednu stvar – ma koliko digli razinu osiguranja u bilo kojem europskom gradu, sigurnost i dalje ostaje šuplja poput koluta švicarskog sira. Upravo na mjestu gdje je detonirana jedna od bombi na bruxelleskom aerodromu stajali smo prije nekoliko mjeseci, kada su radnici s kamiona skidali velike betonske blokove i postavljali ih uz rub ceste. Bio je to samo tri dana nakon napada u Parizu, u vrijeme kada je policija pretresala Molenbeek u potrazi za islamistima. Betonski blokovi trebali su zaustaviti svakog napadača koji bi se vozilom napunjenim eksplozivom planirao zabiti u zgradu zračne luke.

Betonski blokovi nisu nimalo odmogli napadačima, baš kao što im nisu odmogle ni vojne patrole koje već mjesecima krstare ne samo zgradom aerodroma nego i cijelim gradom. Eksploziv je detoniran prije nego što su službe sigurnosti uopće došle u priliku zaustaviti sumnjivce i eventualno provjeriti pakete koje su nosili.

Sigurnosni sustav koji se primjenjuje na području Europske unije jednostavno nije dorastao prijetnjama s kojima se sada susreće. Islamski teroristi žive s ideologijom iz sedmog stoljeća koju kombiniraju s tehnologijom današnjice, a na takve izazove sigurnosne službe, organizirane onako kako su danas, ne mogu odgovoriti. Pojednostavljeno, teroriste neće spriječiti sigurnosne kamere. Jer oni ne dolaze podmetnuti bombu i izvući se na sigurno.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od srijede ili prelistajte e-izdanje!

Iz Večernjeg lista izdvajamo i ove teme:

>> Europa u ratu: Borba protiv terorista mora se mijenjati

>> Robert Bubalo: Europu napadaju euroteroristi koji su u njoj i odgojeni

>> MiG-ovi: Remont platili 140 milijuna kuna, a stanje je isto kao i prije

>> Novi sukob: Orešković za šefa UVNS-a predložio generala Lovrića, HDZ protiv

>> Uskrsna kuharica na dar: 5 slanih sljedova od juhe do janjetine

Foto: VL

Komentara 47

DU
Deleted user
03:15 23.03.2016.

Bilo je lijepo živjeti u miru i slobodi.

TR
trakojanski
22:38 22.03.2016.

vec smo kao izrael, zice,blokade, psi cuvari, bombardiranja itd...

Avatar Trpimir
Trpimir
04:53 23.03.2016.

Isis i Izrael su dva lica iste medalje. Nazalost spomenuti ulogu izraela u eskalaciji ovog zla je nedopusten tabu obzirom na skoro pa totalnu kontrolu SVIH medija od strane cionista.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije