Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIKVIDACIJA PUKANIĆA Još se ne zna tko stoji iza ubojstva paklenom napravom

USKOK u Remetincu razgovarao s Matanićem?

06.11.2008.
u 13:54

Jesu li predstavnici policije i USKOK-a u Okružnom zatvoru u Zagrebu razgovarali s Robertom Matanićem početkom ovog tjedna, jednim od osumnjičenika za likvidaciju Ive Pukanića i Nikole Franjića, danas je bilo nemoguće provjeriti.

Iako se ta informacija pojavila u sudskim i policijskim kuloarima, iz USKOK-a je danas demantirana, a Matanićev odvjetnik Zvonimir Zebec medijima je uglavnom bio – nedostupan.

Pukanićevi likvidatori već zajedno ubijali u BiH?

Galerija: Protiv petorice podignuta kaznena prijava za Pukanićevo ubojstvo

Borovec: Hrvatski mediji nisu krivi za bijeg Željka Milovanovića


Jesu li predstavnici policije i USKOK-a u Okružnom zatvoru u Zagrebu razgovarali s Robertom Matanićem početkom ovog tjedna, jednim od osumnjičenika za likvidaciju Ive Pukanića i Nikole Franjića, danas je bilo nemoguće provjeriti. Iako se ta informacija pojavila u sudskim i policijskim kuloarima, iz USKOK-a je danas demantirana, a Matanićev odvjetnik Zvonimir Zebec medijima je uglavnom bio – nedostupan.

Predao zahtjev
Zanimljivo, Zebec je postao nedostupan nakon što je prije nekoliko dana potvrdio da je USKOK-u predao Matanićev zahtjev za razgovorom. A to hoće li Matanić u ovom slučaju postati pokajnik, krunski svjedok, zaštićeni svjedok ili ništa od navedenog, odluka je koju bi trebali donijeti USKOK i DORH.

No, da bi dobio status, primjerice pokajnika, Matanić bi za početak morao reći najvažniju informaciju koja zanima našu policiju – kako se zove osoba koja je naručila i platila Pukanićevu likvidaciju. Ta bi informacija možda Mataniću omogućila da stekne priželjkivani status, iako je priznao sudjelovanje u likvidaciji, odnosno pojasnio svoju logističku ulogu u njoj, zbog čega je i protiv njega podnesena kaznena prijava za teško ubojstvo.



Domaći naručitelj
Od trenutka kada su Pukanić i Franjić likvidirani paklenom napravom, pojavilo se nekoliko teorija o tome tko bi mogao stajati iza te likvidacije. Sam Matanić u svom iskazu naveo je “da je naručitelj iz Zagreba, no da je posao išao preko Beograda”. Policija provjerava tu mogućnost, kao što provjerava i sve druge opcije, no za sada bez nekih opipljivih rezultata koji bi se mogli prezentirati javnosti.

U međuvremenu se i dalje traga za dvojicom bjegunaca, Željkom Milovanovićem i Bojanom Gudurićem, te se čekaju rezultati različitih vještačenja. Prije svega to se odnosi na vještačenje brojnih SIM kartica te mobitela koji su nađeni u pretragama kuća i stanova, a zanimljivo je da je veći dio toga registriran na crnogorske mobilne operatere.
Hadžić ostaje u pritvoru

Odbijena je žalba na rješenje o 30-dnevnom pritvoru koju je uložio u Velikoj Kladuši uhićeni Elvis Hadžić. Razlog takve odluke jest to što je Hadžićevoj kući pronađen eksploziv, što predstavlja ugrožavanje sigurnosti građana. Hadžić je pritvoren jer ga tužiteljstvo Unsko-sanske županije sumnjiči za pomaganje u teškom ubojstvu Pukanića i Franjića. No, kako je iz hrvatskog MUP-a rečeno da ga se ne dovodi u direktnu vezu s likvidacijama, Hadžićev odvjetnik Nedžad Sarajlija najavio je da će podnijeti zahtjev za puštanjem iz pritvora.


Šefovi policija na sastanku u Banjoj Luci

Vladimir Faber sastao se danas u Banjoj Luci s direktorom policije RS-a Urošem Penom i načelnikom Kriminalističke policije MUP-a RS-a Gojkom Vasićem te direktorom policije Federacije Bosne i Hercegovine Zlatkom Miletićem. U izjavi za Večernji list jedan dužnosnik MUP-a Republike Srpske kazao nam je da imaju informacije da Željko Milovanović nije ušao u Srbiju te da je još u srpskom entitetu BiH, a akcija njegova uhićenja zbog opasnosti koja prijeti od takve vrste kriminalaca pozorno se organizira. Naime, MUP-u Srbije javljeno je da je Milovanović viđen u Subotici, ali pokazalo se da ta informacija nije točna. (Z. J.)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije