Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI PREMIJER ZAVRŠIO U BOLNICI

USKOK traži da se Sanderu oduzme 15,2 mil. kuna, a HDZ-u 24,2 mil. kn

Zagreb: Nastavljeno suđenje u aferi Fimi medija
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
07.07.2020.
u 14:30

Sanader trenutačno nije u Remetincu već u bolnici. Hospitaliziran je zbog operacije žući, a do 17. srpnja trebao bi se oporaviti

Nadopunom financijsko-knjigovodstvenog  vještačenja te čitanjem iskaza nekolicine svjedoka na Općinskom kaznenom sudu u  Zagrebu, gdje je privremeno izmješten zagrebački Županijski sud, jučer je nastavljeno ponovljeno suđenje u aferi Fimi media. Mirna Rukavina, zamjenica ravnateljice USKOK-a, izmijenila je činjenični opis optužnice u kojem je precizirala kolika je nepripadajuća imovinska korist  bivšeg premijera Ive Sanadera i HDZ-a. 

Radi se i tehničkoj izmjeni optužnice, kojom se činjenični opis optužnice mora uskladiti s onim što je izvedeno tijekom dokaznog postupka, što uključuje i navode o nepripadajućoj imovinskoj koristi iz prve nepravomoćne osuđujuće presude, koju je ukinuo Vrhovni sud. Uglavnom, USKOK tereti Sanadera da si je pribavio nepripadajuću imovinsku korist od 15,2 milijuna kuna, dok si je HDZ pribavio nepripadajuću imovinsku korist od 24,2 milijuna kuna. Tužiteljstvo traži da im se taj odnos oduzme, a kako se optuženici o izmjenama optužnice moraju očitovati, rasprava je odgođena za 17. srpnja.

>> FOTO Suđenje Ivi Sanaderu

Zagreb: Nastavljeno suđenje u aferi Fimi medija
1/2

Inače, Sanader trenutačno nije u Remetincu već u bolnici. Hospitaliziran je zbog operacije žući, a do 17. srpnja trebao bi se  oporaviti. Pravomoćno je osuđen na šest godina zatvora u aferi Planinska i tu kaznu trenutačno izdržava u Remetincu. Osim toga, nepravomoćno je osuđen i u aferama Ina-MOL i Hypo, dok je isto tako nepravomoćno oslobođen u aferi Hep-Dioki. 

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar Melankolija
Melankolija
15:10 07.07.2020.

Sto o ovome misli precednica?

Avatar Melankolija
Melankolija
15:09 07.07.2020.

Zar oni nisu upravo pobjedili izbore?

AD
adminenapusimisekurca3
14:58 07.07.2020.

Mislim da je greska, trebalo bi pisati 24,2 mlrd. a ne mil.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije