Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varanje policama autoosiguranja

Zbog zlouporabe osiguranja USKOK provodi istragu protiv 150 osoba, šteta najmanje 2 mil. kuna

auto osiguranje
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
06.04.2016.
u 11:07

Osumnjičenike se tereti da su od početka veljače 2014. godine do 1. rujna 2015. godine od osiguravajućih društava bez osnove ishodili isplate od osiguranja automobilskih polica te na temelju toga pribavili znatnu materijalnu dobit

Nakon što se jučer prema neslužbenim informacijama na meti istražitelja našlo čak 150 osoba zbog prijevare na osiguranjima, jutros je tu vijest na svojoj stranici potvrdio i USKOK koji je na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a donio rješenje o provođenju istrage protiv 150 hrvatskih državljana.

Njih se sumnjiči da su počinili kaznena djela zločinačkog udruživanja, primanja i davanja mita, zlouporaba položaja i ovlasti, prijevara, zlouporaba osiguranja te pomaganja u prijevari i zlouporabi osiguranja, navodi se u priopćenju

Osumnjičenike se tereti da su od početka veljače 2014. godine do 1. rujna 2015. godine od osiguravajućih društava bez osnove ishodili isplate od osiguranja automobilskih polica te na temelju toga pribavili znatnu materijalnu dobit.

Na temelju podnesenih zahtjeva za naknadu nematerijalne štete, prijava štete na vozilima i zahtjeva za naknadu odvjetničkih troškova, osiguravajuća društva su ne imajući razloga sumnjati u dostavljene zahtjeve, prijave, medicinsku dokumentaciju, službene zabilješke i zapisnike o očevidu, isplatila ukupno najmanje 2.155.403,26 kuna na ime naknade štete te najmanje 190.625,00 kuna na ime odvjetničkog troška, stoji u priopćenju. 

Navedeni iznos su, nakon isplate dogovorenih novčanih nagrada fiktivnim krivcima i fiktivnim oštećenicima, međusobno podijelili pripadnici zločinačkog udruženja.

Za šestoricu osumnjičenika USKOK je zatražio određivanje istražnog zatvora

>>Pretresi na području Zagreba: Više desetaka osoba pod sumnjom da su varali na osiguranjima

>>Zamjenik načelnika policije za 3000 kuna mjesečno prokockao je cijelu karijeru

Komentara 3

LE
LeonardS
11:38 06.04.2016.

Bez pomoči odvjetnika teško da bi se to baš olako moglo

DU
Deleted user
12:21 06.04.2016.

Je, je...Protiv nekih će se voditi postupci...A protiv Nekih...E neće. Tko uopće više vjeruje onima koji su plaćeni i ovlašteni loviti i kažnjavati one koji nas sve pljačkaju i potkradaju...kada vidimo kako veeeeliki meštri prolaze, a sitnije ribe ...njih se se lovi i onda se jaaaako galami da svi čuju kak je netko ulovljen......da imamo smrtnu kaznu, vjerojatno bi ih u živo prenosili da nas uvjere kako se >...Lopovi hvataju i nitko neće izbjeći odgovornost...Ma kaj god.

LA
LANA555
13:06 06.04.2016.

Kolko su politicari popalili ? Naprimjer miki .Vrag ti dva miliona sprema onog kolko su maznuli i caca itd.Katastrofa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije