Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zlouporaba položaja i ovlasti
Povratak na članak

USKOK proširio istragu protiv šestero ljudi zbog 'muljanja' s građevinskim dozvolama u Splitu

Jednu od okrivljenih sumnjiči se da je izdala građevinsku dozvolu kojom je investitoru pribavila korist od najmanje 181.440 eura u kunskoj protuvrijednosti i to u vidu prava izgradnje hotela veće površine i katnosti od one koja bi se mogla izgraditi na stvarnoj površini zemljišne čestice

Komentari 3

PR
prajdali100
19:14 04.10.2019.

Muljanja u Splitu !? Ma ne može biti.Ovo je neka greška.

VL
MX
Mister X
19:38 04.10.2019.

ako se izračunao taj dio koristi graditelja a ko izgradi veči iobjekt i legalizira ga . Zašto je ne vjerujem u to ako gradim nešto veče i priznam več u traženju i do bivenom odobrenju "da sam ja dobio korist"t" a platio sam više... Nije li istina da kod večega objekta je i veči porez zarez PDV i sve moguče što država ubire u tome momentu Ako je objekat veči prostorno i hotel večli broj soba i prostorija Država RH ima samo korist od toeg jer kod iznajmnjvnja tkođer ubire zaradu dok potoji Hotel veču lovu koju bi trebalo smo zanti i moči izračunati u ovom slučaju . Znači USKOK time šteti i samoj držv zajednici indirektno i zakonodavac koji odjednom kroz propis ovdje kažnjava i sam pokušaj da se tako što gradi . Naravno postoje mnogi objekti koji su građeni sukladno zakonom a mnogi su naknado dograšivanui i bez problema i hajki na graditelje ulagaterlje u Hrvatku izgradnju . Interesabtni je hrvatski država ili - grad odjednom dozvoli da na javnoj površini na nogostupu se postavljaju stolovi stolice pojedinih vlasnika restorana i po parkirnim mjestima da potom tamo prodaju kavu i pijaču pojedini vlasnici legalno I to je pošeno i pravedno .. I kako netko ima pravo da tko što radi ono što su garađani porezom financirali nekada kao svoje opče dobro pređe u najam ili stalno vlasništvo onoga tko je došao da zarađva sa svojim objektom - birtijom . Luda kuća smo je pitanje tko kako si zamisli i zakon odredi a Uskok profunkcionira več samo nakon 5 godina .

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.