Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽUPANIJSKI SUD U SPLITU

USKOK podignuo optužnicu: Kupovali oružje iz SAD-a pa ga prodavali u Hrvatskoj

USKOK
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
20.05.2019.
u 15:47

Šestorica okrivljenih su tijekom 2018. nabavljali i ilegalno preprodavali vatreno oružje na području Hrvatske, Uskok traži i produljenje pritvora za dvojicu okrivljenih

USKOK je na Županijskom sudu u Splitu podignuo optužnicu protiv petorice državljana Republike Hrvatske i jednog državljanja Hrvatske i Nizozemske zbog kaznenih djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Tijekom 2018. godine na području Splitsko-dalmatinske županije i Zagreba četvorica okrivljenih povezala se s ciljem stjecanja nepripadne imovinske koristi tako što su kupovali veće količine oružja i dijelova oružja iz SAD-a te ih ilegalno preprodavali u Hrvatskoj.

Optuženi su se preko interneta povezali s nekoliko osoba u Sjedinjenim Državama te su tim putem i dogovarali kupovinu. Robu su dobivali pod krinkom dijelova za automobile, motocikala te igračaka. 

Jedan od njih u svojem je stanu držao veće količine oružja i streljiva, točnije: 45 pištolja i revolvera različitih marki, 28 pušaka različitih marki, dvije strojnice, pet automatskih pušaka različitih marki, jedna poluautomatska puška, 11 prigušivača, 162 komada različitih sastavnih ili rezervnih dijelova vatrenog oružja, 18199 komada puščanog i pištoljskog streljiva, 1017 inicijalnih kapisli za streljivo i pet kilograma baruta, kao i velika količina novca u različitim apoenima.

Uskok traži da se produlji istražni zatvor dvojici okrivljenih.

Mislav Kolakušić o zahtjevu za razrješenje Đure Sesse s dužnosti predsjednika DIP-a

Komentara 2

US
U sridu
19:50 20.05.2019.

Posten covjek,da glasaci imaju mozga izabrali bi ga da krene cistiti politicku mafiju.

US
U sridu
19:51 20.05.2019.

Radi se o kolakusicu,ispricavam se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije