Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEDILJKO BUBNJAR

Uskok podigao optužnicu protiv načelnika Škabrnje: Častio se na račun općinskih kartica

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
30.07.2020.
u 18:51

Uskok je u optužnici predložio da se od okrivljenika oduzme protupravno stečena imovinska korist

Uskok je u četvrtak podigao optužnicu protiv načelnika Škabrnje Nediljka Bubnjara kojom ga tereti za trošenje najmanje 289.380 općinskih kuna u osobne svrhe.

Optužnica podignuta pred Županijskim sudom u Splitu tereti Bubnjara da je od 1. siječnja 2018. do 29. prosinca 2019. kao načelnik Škabranje koristio općinsku debitnu i kreditnu karticu s kojima je u banci ili na bankomatu podigao najmanje 49 tisuća kuna koje je koristio za svoje potrebe.

Uskok Bubnjara tereti i da je u više navrata s karticama plaćao privatne troškove koje je napravio u raznim ugostiteljskim objektima i trgovinama sportske odjeće i obuće, specijaliziranim trgovinama kožne galanteriije, trgovinama za najama vozila, naplatnim postajama te drugim prodajnim mjestima u Hrvatskoj i inozemstvu u ukupnom iznosu od najmanje 240.000 kuna.

''Na opisani način okrivljenik je ostvario nepripadnu imovinsku korist od najmanje 289.380 kuna", za koliko je oštetio općinu Škabranja, naveo je Uskok u priopćenju u kojem za Bubnjara navodi samo njegovu dob.

Uskok je u optužnici predložio da se od okrivljenika oduzme protupravno stečena imovinska korist.      

U lipnju prošle godine Uskok je protiv Bubnjara i njegove bivše zamjenice Kristine Erlić podigao optužnicu zbog sumnje da su zloporabama položaja i ovlasti te krivotvorenjem isprava Škabrnju oštetili za gotovo 900.000 kuna.

U tom slučaju Bubnjara terete za fiktivna službena putovanja kao pokriće za isplatu dnevnica i putnih troškova te podizanje općinskog novca kojega je koristio za privatne svrhe.

Komentara 5

Avatar Uhljeb25
Uhljeb25
06:24 31.07.2020.

Eeee moj Nedeljko ti si se nekome gadno zamjerio kad zbog toga ideš na sud.

SI
sisavac
08:25 31.07.2020.

i onda se netko buni zbog ukidanja tih općina.... za tih 300.000 kn plus njegova plaća u 2 godine, cca 500.000 kn, se moglo urediti kilometre cesta, poboljšati javna rasvjeta, opremiti dječja igrališta. dal uopće i treba raspravljati o potrebi ukidanja ovakvih općina, koje su same sebi svrha? samo plaće za ovu ekipu su godišnje najmanje milijun kuna. a sa milijun kuna godišnje na području škabrnje se naprave čuda. skoro 600 gradova i općina, totalno prevelik sustav za ono što mi trebamo i možemo. vratimo sve na stare općine, sa najmanje 30.00 stanovnika, i gotovo. dajmo im ovlasti izdavanja građevinskih dozvola, inspekcija, dajmo im i prihode za te funkcije, i bit će svim bolje. nitko neće biti oštećen što njegovo selo ili gradić neće biti zasebna jedinica, već će se novac bolje trošiti. javni novac. u čiju god općinu upali, i dalje će trebati čistiti grabe uz ceste, i dalje će trebati održavati i graditi javnu rasvjetu, nogostupe, zimsku službu imati, i dalje će biti vrtića, i škola, samo neće biti ekipe koja će pojesti 20-30% prihoda sadašnje male općine. jedina razlika bude u adresi sjedišta općine, i proslavi dana općine, a sad ako netko bez tog ne može živjeti, onda i nema nekih problema u životu.

FA
fajlpz
23:16 30.07.2020.

Ma noje moguće?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije