Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠTETA OD 300 TISUĆA KUNA

Uskok podignuo optužnicu protiv trojice kradljivaca automobila

Policija
Foto: Goran Stanzi/Pixsell/Ilustracija
1/3
12.03.2020.
u 16:32

Uskok je u optužnici, koju je nakon istrage podigao pred zagrebačkim Županijskim sudom, predložio produljenje istražnog zatvora za Kveštaka i Ž. D.

Uskok je u četvrtak podigao optužnicu protiv Rolanda Kveštaka i dvojice pomagača zbog krađe četiri automobila koja su potom rastavljali i prodavali u dijelove te 'zaradili' preko 300.000 kuna.

Prema optužnici, trojica okrivljenika za koje je Uskok naveo samo inicijale, dogovorili su se da će Kveštak (48) i Ž. D. (42) krasti automobile i dovoziti ih te sakrivati u garaži u vlasništvu D. G. (28), nakon čega će ih zajedno rastavljati i prodavati demontirane dijelove.

Tako su od 12. studenog 2018. do 24. srpnja 2019. ukrali četiri automobila, od kojih je jedan pronađen i vraćen vlasniku, dok su preostala tri rastavili i prodali. Pritom su nezakonito 'zaradili' 310.000 kuna, tvrdi tužiteljstvo.

Uskok je u optužnici, koju je nakon istrage podigao pred zagrebačkim Županijskim sudom, predložio produljenje istražnog zatvora za Kveštaka i Ž. D. Kveštak se do sada u više navrata povezivao s organiziranim krađama automobila i protiv njega su se godinama zbog toga vodili sudski postupci.

Nakon gotovo desetogodišnjeg suđenja sredinom studenog 2018. na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen je na tri godine zatvora zbog organiziranja grupe koja se bavila krađama automobila deset godina ranije.

Kveštak je pred sudskim vijećem tada priznao optužbe, rekao kako mu je žao i da se kaje te da nakon ovih nedjela više nije dolazio u sukob sa zakonom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije