Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podignuta optužnica

Uskok optužio liječnika za mito: Propisivao samo proizvode tvrtke s kojom je imao dogovor

Ilustracija/Pixabay
28.04.2021.
u 18:05

Liječnik je većem broju svojih pacijenata koji su imali preporuku bolničkog specijaliste propisivao dogovorene proizvode, za što je na račun navodno primio 3500 kuna.

Uskok je optužio liječnika primarne zdravstvene zaštite da je primio mito kako bi pacijentima propisivao samo proizvode za enteralnu primjenu koje distribuira tvrtka suoptuženika koji mu je navodno platio 3500 kuna.

Podignutom optužnicom liječniku i zaposleniku tvrtke na teret stavljaju da su od 22. svibnja do 18. lipnja 2019., u Gregurevcu dogovorili da će liječnik svojim pacijentima, za novčanu nagradu, propisivati proizvode koje distribuira ta tvrtka. Liječnik je potom većem broju svojih pacijenata koji su imali preporuku bolničkog specijaliste propisivao dogovorene proizvode, za što je na račun navodno primio 3500 kuna.

No, osim toga terete ga i da je Hrvatski zavod za za zdravstveno osiguranje oštetio za nešto više od devet tisuća kuna jer je protivno uvjetima iz osnovne liste lijekova propisao recepte za proizvode za enteralnu primjenu iz ponude navedene tvrtke i pacijentima za koje je znao da nemaju preporuku bolničkog specijaliste.

Ključne riječi

Komentara 1

LI
liliZG
10:21 29.04.2021.

uobičajena praksa farmaceuta, prije su ih plačali odlascima na kongrese po cijelom svijetu i laptopima , sada se valjda moraju snaći na dr načine jer zbog pandemije moraju biti doma i kongrese raditi virtualno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije