Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tv Velika Gorica

USKOK odbacio kaznene prijave protiv Barišića

Dražen Barišić
Goran Jakuš/PIXSELL
12.07.2010.
u 14:50

Protiv velikogoričkog gradonačelnika Barišića prijavu je podnio Klub vijećnika SDP-a tvrdeći da je namjerno blokirao račun televiziji TVG radi ostvarivanja svog projekta televizije i osiguravanja medijskog monopola.

USKOK je odbacio kaznenu prijavu protiv velikogoričkog gradonačelnika Dražena Barišića koju je protiv njega podnio Klub Vijećnika SDP-a tvrdeći da je aktivirao zadužnicu koju je velikogorička televizija TVG dala kao osiguranje za zajam od Velike Gorice te tako namjerno blokirao račun televiziji radi ostvarivanja svog projekta televizije i osiguravanja medijskog monopola.

USKOK je pak utvrdio da Barišić nije imao namjeru pogodovati sebi ili interesnim skupinama. Županijsko odvjetništvo u Velikoj Gorici istodobno je odbacilo anonimnu prijavu protiv Tonina Picule, bivšeg gradonačelnika Velike Gorice, i Stjepana Uzbašića.

Piculu se teretilo da je prilikom sklapanja ugovora o zajmu Velike Gorice televiziji TVG dogovorio s njezinim direktorom Alenom Konjevićem da podnese zahtjev za kratkoročni zajam te odobrio zajam iako je znao da društvo nema kapital. Kako po dospijeću zajam nije vraćen, nastala je šteta za Veliku Goricu, navodilo se u prijavi.

Uzbašića se pak teretilo da je na Piculin poticaj kao direktor Vodoopskrbe odobrio zajam od pola milijuna kuna televiziji TVG te tako sklopio štetan ugovor. Prijava je odbačena jer Odvjetništvo proučavajući navode nije pronašlo elemente kaznenog djela.

Milanović: Ima li Picula brata u policiji?

Predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio je kako ne zna što ćemo sada. Ne bez ironije kazao je kako ne zna ima li Picula brata koji radi u policiji (aludirajući na slučaj smjene Gordana Mršića u MUP-u, inače brata Zvonimira Mršića, op.a.).

- Piculin brat radi na politologiji, a to su slične riječi, pa bi i on mogao dobiti otkaz - kazao je Milanović.

Picula je rekao kako mu je drago što je još jedna epizoda u tom procesu pokušaja kriminalizacije svega što je radio kao gradonačelnik Velike Gorice u četri godine  propala.

- Podsjećam, već je jedna kaznena prijava, koju je protiv mene podigao HDZ Velike Gorice, također odbačena.

Riječ je bila o sklapanju ugovora s Europskom bankom za obnovu i razvoj kojom je trebala biti obnovljena autobusna flota koja bi vozila na velikogoričkom području. Nakon toga HDZ je podnio  još jednu kaznenu prijavu protiv njega zbog gradnje sportske dvorane i ona je još uvijek aktivna, a treća, anonimna prijava ticala se pokretanja prve velikogoričke televizije.

- Drago mi je zbog ovog epiloga jer, iako je kaznena prijava bila anonimna, motivi su skirvenog ili nepoznatog prijavitelja bili više nego jasni. Ovo je upozorenje da iza nas još uvijek nije vrijeme u kojem stranački inetresi rade pritisak na policiju, a policija na pravosuđe. Očito da epilog ovog slučaja govori da u ovoj zemlji ipak postoje ljudi koji trezveno razmišljaju i donose odluke na temelju argumenata. Dolazi  vrijeme u kojem će zrelije biti prosuđivano kako se tko ponaša na javnoj sceni i ono će doći vrlo brzo, a ako ništa drugo, onda nakon skorih parlamentarnih izbora - zaključio je Picula.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije