Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tužitelji ignoriraju svađu Mesića i Sanadera

USKOK: Ne pada nam na pamet komentirati svađe naših političara

stjepan mesić, ivo sanader
Jurica Galoić/Pixsell
Autor
Ivanka Toma
11.12.2009.
u 18:49

– Očito je nervozan, bilo bi dobro da se odmori, a možda i liječi. Ne znam što je s njim – rekao je Mesić o Sanaderu; “Polančecu je voda do grla pa Sanader želi prebaciti loptu u drugi prostor”.

Nikome iz USKOK-a nije ni na kraj pameti komentirati prepucavanja između bivšeg premijera Ive Sanadera i predsjednika na odlasku Stjepana Mesića u kojima jedan drugome prijete USKOK-om i time kako puno toga znaju o onome drugome.

– USKOK se nikada nije niti će se sada osvrtati na izjave političara – kratko poručuju iz institucije s kojom se loptaju dva čovjeka koji su šest godina tijesno surađivali vodeći državu i sve se te godine pokrivali.

– Očito da je nervozan, ali netko je rekao da se on mora malo odmoriti, pa bilo bi dobro da se odmori, a možda da se i liječi. Ja ne znam što je s njim. U svakom slučaju, meni je jako zbunjeno djelovao – posljednje su Mesićeve riječi upućene Sanaderu nakon što ga je ovaj prozvao lašcem i rekao “da bi USKOK mogao uskočiti njemu i među njegove”.

– Morao bi reći u čemu je laž. Ako kaže da nismo tri puta razgovarali, onda on laže. U vezi s čim on to govori? – pita Mesić i ponavlja da je Sanaderovu potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu voda do grla te da obojica zbog toga žele ubaciti loptu u drugi prostor.

Predsjednik tvrdi da je Sanadera triput tražio da upravu Ine pita o čemu je riječ ako se prodaje Ina te da bi bilo dobro da se i oni očituju.

– Tek četvrti put mi je rekao da je Polančec sve dogovorio. Što je dogovorio? Vi trebate vidjeti te ugovore. To su toliko specijalizirani ugovori, toliko je tu podataka, to je mogao raditi samo jedan tim. Ne znamo tko je u tome sudjelovao i uime RH predao upravljačka prava.

Sad smo dobili ugovor i tek trebamo vidjeti što je RH njime dobila. Ako se ne smije predsjednik Republike interesirati što je Hrvatska dobila ako se riješila velikog dijela imovine, najvažnijega hrvatskog resursa, onda je to veliko pitanje ne meni, nego nekom drugom – zaključuje predsjednik Mesić.

Na primjedbu da su se odnosi između njega i bivšeg premijera Sanadera naglo promijenili u odnosu na vrijeme kada su zajedno vodili državu, da ga je Sanader nazvao i lažovom, Mesić je odvratio da “to mogu samo neozbiljni ljudi”.

Ključne riječi

Komentara 151

WE
webber17
19:35 11.12.2009.

Mesić je uključio Hrvatsku u sluganstvo Zapadnom Balkanu, budućoj trećoj velikosrbskoj Jugoslaviji, s kojom će se vladati iz Beograda! O beograskoj vladavini Zapadnim Balkanom govore svi srbski političari i izvješćuju svi srbski mediji. Zapadni Balkan i Republika Srbska su nagradna kompenzacija Velikoj Srbiji za gubitak Kosova. _-_-_-

Avatar Santo_Cavernicolo
Santo_Cavernicolo
21:37 11.12.2009.

flok... Franjini topovi nisu rušili Novi Sad, ali su rušili Mostar, ne zaboravi to...

OB
-obrisani-
19:19 11.12.2009.

Ne moze on za dva mjeseca ,koliko je ostalo do isteka zaraditi ,sto nije nista radio za dva mandata .a ovi sto nece da se mijesaju u raspravu su puno pametniji od svog Predsjednika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije