Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afera s ambalažom

USKOK Mladinea i ostale tereti za štetu od 130 milijuna kuna

Vinko Mladineo (1)
Foto: Anto Magzan/PIXSELL
1/3
28.10.2013.
u 20:45

Mladinea se tereti i da je poduzeću Barbare Bešenić neosnovano otpisao dug od 1,3 milijuna kuna, oštetivši za taj iznos Fond.

Šest osoba, među kojima su "kraljica PET ambalaže" Barbara Bešenić (69), njezin sin Krunoslav Bešenić (49), Dragan Mioč (44), Miho Zrnić Marinović (57), Vinko Mladineo (71), bivši šef Fonda za zaštitu okoliša te jedan državljanin BiH i još tri poduzeća, optuženi su u još jednoj u nizu korupcijskih afera teškoj oko 130 milijuna kuna.

USKOK ih tereti da su se od početka 2006. do 2009. u Podrutama, Metkoviću i Zadru povezali u zločinačko udruženje čiji je cilj bio da kroz sustav prikupljanja PET ambalaže sebi i svojim društvima pribave znatnu imovinsku korist, i to tako što su dvostruko naplaćivali PET ambalažu koja nije bila prikupljena i predana koncesionaru, čime su oštetili Fond za najmanje 130 milijuna kuna.

Mladinea se tereti i da je poduzeću Barbare Bešenić neosnovano otpisao dug od 1,3 milijuna kuna, oštetivši za taj iznos Fond.

>>USKOK podiže optužnicu protiv Željka Sabe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije