Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISTRAGA U TIJEKU

Uskok ispitao Lovru Kuščevića

Lovro Kuščević
Foto: Goran Stanzl/Pixsell/Ivo Čagalj/Pixsell
1/4
15.11.2019.
u 14:41

Uskok je pokrenuo istragu protiv bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića, tereteći ga da je kao načelnik općine Nerežišća inicirao promjenu prostornog plana

Bivši ministar uprave Lovro Kuščević ispitan je prošlog petka u splitskom USKOK-u

- Točno prije sedam dana je ispitan - rekao je njegov odvjetnik Joško Čeh. No, nije htio otkriti kako se bivši ministar branio.

- Ne bi ja baš smio to komentirati. Mogu potvrditi da svi, sve institucije, rade svoj posao - kratko je prokomentirao Kuščević za 24 sata

Podsjetimo, Uskok je pokrenuo istragu protiv bivšeg ministra uprave Lovre Kuščevića. Terete ga da je kao načelnik općine Nerežišća pokrenuo promjenu prostornog plana temeljem koje je svoju štalu prenamijenio u poslovni prostor, a svojem šogoru je omogućio kupnju POS stanova.

Zlouporaba položaja i ovlasti

- Istraga protiv Kuščevića pokrenuta na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti te davanja lažnog iskaza. Sumnja se da je Kuščević, kao načelnik Općine Nerežišća, u razdoblju od studenoga 2009. do kolovoza 2010. godine, u Nerežišćima, a nakon što je donio Odluku o raspisivanju natječaja za prikupljanje zahtjeva za kupnju stana iz Programa društveno poticane stanogradnje na području Općine Nerežišća, na traženje Ivice Žuvića, njegovog šogora, da mu omogući kupnju stana iz navedenog Programa pod uvjetima povoljnijim od tržišnih u pogledu kamata i rokova otplate, znajući da Žuvić nema pravo na kupnju istog jer je još od 2007. godine vlasnik stana, omogućio mu navedeno s ciljem da mu pribavi znatnu imovinsku korist, objavio je USKOK u rujnu ove godine. 

Zbog navedenog slučaja, Mandatno-imunitetnog povjerenstva skinulo je imunitet Kuščeviću koji je tada izjavio kako će dokazati svoju nevinost.

VIDEO: Kuća bivšeg ministra uprave

Ključne riječi

Komentara 14

SP
Spezispezi
14:53 15.11.2019.

Jada on. Čeka ga sudbina Kalmete, suđenje u pauzama između ručkova i jahti, pa nakon 10 godina negdje će dokazi ispariti i proglašen će biti nevin. Jedino što mora kroz to vrijeme biti jako šutljiv i poslušan :-)

Avatar Urbani
Urbani
11:06 16.11.2019.

Lako za Lovru , nevin. Sto je s istragom krivotvorenih rferendumskih potpisa?? Vrdoljak je podnio optuznicu radi pokusaja prevare naroda.

NK
Najam krova
15:05 15.11.2019.

2035. godine će predmet biti vraćen na prvostupanjski sud.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije