Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA INA-MOL

USKOK će se žaliti na visinu kazne, Sloković: Došlo je do bitne povrede Sanaderovih prava

U aferi Ina-MOL Sanader osuđen na šest godina zatvora, a Hernandi na dvije
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/3
30.12.2019.
u 11:26

Tonči Petković, zamjenik ravnateljice USKOK-a, kazao je da je zadovoljan presudom, no ne i visinom kazne za Sanadera i Hernadija te da će se na odluku o visini kazne najvjerojatnije žaliti.

Jadranka Sloković, braniteljica Ive Sanadera, kazala je da za nju presuda, kojom je Sanader nepravomoćno osuđen na šest godina zatvora, bila očekivana. No navela je kako smatra da je tijekom postupka došlo do bitne povrede Sanaderovih prava. Istaknula je da se njemu zapravo sudilo u odsutnosti, a da tu žalbu Vrhovni sud još uvijek nije riješio. Ona smatra da će Vrhovni sud s ovom presudom imati mnogo posla, odnosno dala je naslutiti kako smatra da će ta presuda biti ukinuta.

Dalibor Valinčić, koji zastupa Hernadija, također je naveo kako smatra da su tijekom suđenja prekršena prava na obranu, a najavio je i da će poduzeti neke pravne mjere u vezi s Hernadijem. Pojasnio je da je Hernadi osuđen na dvije godine zatvora te da mu nije određen istražni zatvor, a sukladno tome treba se vidjeti što će biti s tjeralicom i europskim uhidbenim razlogom koji je raspisan za njim. Rekao je i da Hernadi svoj posao obavlja normalno.

Tonči Petković, zamjenik ravnateljice USKOK-a, kazao je da je zadovoljan presudom, no ne i visinom kazne za Sanadera i Hernadija te da će se na odluku o visini kazne najvjerojatnije žaliti.

Ključne riječi

Komentara 20

LE
Levanto
12:53 30.12.2019.

Ovo otezanje sapunice bi i suca i ostale trebalo sjesti na optuženičku klupu i suditi im za nemar koji mi plaćamo.

DU
Deleted user
11:42 30.12.2019.

Toliko nas je zadužio da ću ga pomilovati.

Avatar ehlbert13
ehlbert13
15:01 30.12.2019.

Ovu Slokovićku i Čedu treba skupa sa drIvom zatvoriti, jer štete ugledu RH, obzirom koliko teških kriminalaca-pljačkaša zastupaju. Pun mi ih je kufer.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije