Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRAGA ZA PREŽIVJELIMA

Tragedija u Nigeriji: Urušila se zgrada, poginulo je najmanje osmero djece

urušila se zgrada u Nigeriji
Foto: REUTERS
1/8
13.03.2019.
u 17:28

Trokatnica na čijem je vrhu bila privatna škola srušila se oko 10 sati po lokalnom vremenu

Najmanje osmero djece poginulo je, a strahuje se da ih je mnogo zatrpano pod ruševinama zgrade u kojoj je bila škola, a srušila se u srijedu u nigerijskom gradu Lagosu. 

Više od 100 učenika bilo je u školi smještenoj na vrhu trokatnice Ita Faji na Lagos Islandu, kazao je član spasilačke ekipe.

Oko četrdesetero učenika izvučeno je iz živo ispod ruševina, a ekipe frenetično pretražuju u potrzai za drugom preživjelom djecom.

Četvrt Lagos Island, gusto naseljena, jedna je od najstarijih u ekonomskoj prijestolnici od 20 milijuna stanovnika. Poznata je po arhitekturi afrobrazilskog tipa. Mjestimice se obnavlja no brojne su zgrade napuštene ili nisu u uporabi, ali u njima žive skvoteri.

Uzrok urušavanja zgrade nije poznat zasad, ali takve nesreće relativno su česte u Nigeriji zbog loših propisa i nekvalitetnog građevinskog materijala.

Godine 2016. više od 100 ljudi poginulo je kada se na jugu zemlje srušila crkva.

Iste godine u Lagosu srušila se peterokatnica u izgradnji ubivši najmanje 30 ljudi.

urušila se zgrada u Nigeriji urušila se zgrada u Nigeriji
1/8

Komentara 1

SC
schwertransport
18:12 13.03.2019.

Ma zidaj izdrat ce

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije