Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Avanturist

Urugvajac Martin Bianculli biciklom ''đira'' po svijetu

'Going to Apt in cycle-friendly Provence.'
'Photoshop'
08.04.2010.
u 09:04

Mladić iz Urugvaja biciklom je proputovao 2215 kilometara. Bio je u 24 grada u Španjolskoj, Francuskoj, Italiji... Nakon Hrvatske, na redu su Albanija, Grčka i Turska.

- Živi svoje snove svaki dan do kraja života - moto je Martina Biancullia (27), mladića iz Urugvaja, koji je prije nešto manje od dva mjeseca krenuo iz Barcelone biciklom na put oko svijeta. S ruksakom, nešto odjeće i novca već je prošao 2215 kilometara cesta u Španjolskoj, Francuskoj, Italiji i sada je na 15-dnevnom proputovanju kroz Hrvatsku.

- Želim pronaći sebe i upoznati svijet na vlastiti način. Nije lako, uglavnom sam sam sa sobom. Puno razmišljam i promatram, a najteže mi pada to što svaki dan moram misliti gdje ću prespavati. Ovo je izazov za moj um i moje tijelo - otkriva Martin.

Do sada je posjetio 24 grada, a među ostalim bio je u Veroni, Manosqueu, Nici, San Remu, Genovi, Veneciji, Trstu, Rijeci, Rabu, Zadru, Šibeniku...

- Dnevno vozim oko 80 kilometara, za što mi trebaju oko četiri i pol sata. Nakon Hrvatske planiram posjetiti Albaniju, Grčku, Tursku. U Istanbulu ću napravit plan kako dalje. Imam vremena koliko hoću - dodaje mladi inženjer za telekomunikacije.

Hrvatsku je doživio kao zemlju velikih mogućnosti i mnogih neistraženih prirodnih ljepota, a ljude kao tople, otvorene i srdačne.

- Na Rabu nisam našao privatni smještaj, tako da me na jednu noć udomio policajac. Ostao sam iznenađen - rekao je Martin.

Na biciklu uz ruksak nosi i tri knjige - Homerovu Odiseju, Platonovu Apologiju i Hesseova Stepskog vuka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije