Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predstavnicima jedinica lokalne samouprave

Uručeni ugovori vrijedni 5,8 milijuna kuna: 'Ovo je pokazatelj politike ravnomjernog razvoja'

Uručeni ugovori vrijedni 5,8 milijuna kuna
Foto: Branimir Bradarić
1/3
06.04.2021.
u 14:34

Uručivanju ugovora nazočio je i ministar obrane Mario Banožić koji je kako su osigurana sredstva mali kotačić koji će pokrenuti i ostale investicije

U sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak uručila je danas u Otoku 27 ugovora predstavnicima jedinica lokalne samouprave Vukovarsko-srijemske županije. Radi se o projektima ukupne vrijednosti oko 5,8 milijuna kuna.

- I ovo je pokazatelj politike ravnomjernog razvoja koja se provodi duži niz godina, a kroz slične programe samo u Vukovarsko-srijemsku županiju do sada je uloženo 386 milijuna kuna. U Vukovarsko – srijemskoj županiju iz EU fondova realizirani su ili se realiziraju projekti vrijedi oko 3,5 milijardi kuna. Sam program održivog razvoja lokalne zajednice uređen je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja, rekla je Tramišak.

Uručivanju ugovora nazočio je i ministar obrane Mario Banožić koji je kako su osigurana sredstva mali kotačić koji će pokrenuti i ostale investicije nužne općinama i gradovima u Vukovarsko – srijemskoj županiji.

- Nastavit ćemo dalje snažno kako bi dali maksimum u poticanju projekata i iskorištavanju potencijala koje imamo u šumama, poljoprivrednom zemljištu, obnovljivim izvorima energije i kontinentalnom turizmu, rekao je župan Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić čestitajući načelnicima i gradonačelnicima na upornom radu.

Gradonačelnik Otoka Josip Šarić, koji je bio i domaćin uručivanja ugovora, istakao je kako se Otok nalazi među deset vodećih hrvatskih gradova po povlačenju EU sredstava te je do sada kroz različite projekte povukao 86 milijuna kuna, a što je rezultiralo otvaranjem 120 novih radnih mjesta.

VIDEO Od 12. veljače do 15. svibnja posjetite izložbu "Hrvatska svijetu"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije