Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
financiranje projekata

Uručeni ugovori 'teški' 13,3 milijuna bespovratnih kuna za SMŽ iz programa ruralnog razvoja

Uručeni ugovor bespovratnih kuna za SMŽ
Foto: Večernji list
1/3
01.04.2021.
u 13:48

Također, dodijeljen je Ugovor u vrijednosti potpore od 2,7 milijuna kuna PROMES CVANCIGER D.O.O., koji će jednako toliko sredstava dodatno uložiti u svoj projekt - opremanje objekta za klanje životinja i preradu mesa te nabavku gospodarskih vozila.

Dodijeljeno je 12 novih ugovora o potporama iz Programa ruralnog razvoja za projekte Sisačko-moslavačke županije. Putem dodijeljenih ugovora odobrena je ukupna vrijednost potpora od 13,3 milijuna kuna, pri čemu ukupna vrijednost investicija u Sisačko-moslavačko županiju putem ovih projekata iznosi 15 milijuna kuna.

Tako će jedan ugovor omogućiti ugradnju fotonaponske ćelije pomoću koje će obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo proizvoditi električnu energiju te će navedenom investicijom zadovoljiti 95% potrebe za električnom energijom. Tri OPG-a će dodijeljenim sredstvima razvijati nepoljoprivredne djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima, putem dodijeljenih potpora u Sisačko-moslavačkoj županiji uredit će se Tenina staza u općini Lipovljani, poučna staza „Crkveni jarak" na Moslavačkoj gori, edukativna promatračnica Lovča, poučno-rekreativna staza park šume Djed i edukativna šumska staza Utolica te će se rekonstruirati traktorski putevi u šumske ceste u većem šumskom kompleksu Pleterac  te u privatnim šumama "Novi Sisak-Sunja".

Također, dodijeljen je Ugovor u vrijednosti potpore od 2,7 milijuna kuna PROMES CVANCIGER D.O.O., koji će jednako toliko sredstava dodatno uložiti u svoj projekt - opremanje objekta za klanje životinja i preradu mesa te nabavku gospodarskih vozila.

"Veliko mi je zadovoljstvo upravo ovdje u Sisačko-moslavačkoj županiji, koja je mnogo pretrpjela posljednjih mjeseci, uručiti ugovore o financiranju projekata iz Programa ruralnog razvoja, koji će omogućiti nova vrijedna ulaganja te ubrzati razvoj ruralnih područja i rast poljoprivredne proizvodnje na potresom pogođenim područjima. Ukupno je do sada  iz Programa ruralnog razvoja u Sisačko-moslavačkoj županiji isplaćeno gotovo 877 milijuna kuna putem nešto više od 16.400 ugovora. Pred nama u novoj financijskoj perspektivi je gotovo 5 milijardi eura namijenjenih ulaganjima u hrvatsku poljoprivredu te se veselim sljedećoj ovakvoj prilici, dodjeli potpora za realizaciju novih ambicioznih poljoprivrednih projekata u Sisačko-moslavačkoj županiji“, istaknuo je u Sisku državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak prilikom dodjele ugovora.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije