Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sretan kraj

Đuro i njegov pas Pimpi ponovno su zajedno

Đuro i Floki
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/7
24.06.2017.
u 20:02

Nakon apela u Večernjem listu zvonio je telefon u Infocentru, širile su se poruke društvenim mrežama, a Pimpi je pronađen i ulovljen u Dugavama

Pimpi je izletio iz prtljažnika automobila čim je začuo poznati glas da ga zove. Potrčao je prema svom Đuri, nakon tri tjedna čovjek i njegov najbolji prijatelj ponovno su bili zajedno.

Priča koju je objavio Večernji list, o psu Flokiju koji luta Zagrebom i traži svog gazdu, dobila je sretan kraj. Pomogli su u tome brojni Zagrepčani, koji su se nakon našeg apela javljali u Infocentar Dumovca s informacijama gdje je Pimpek, Pimpi kako je od milja zvao svog psa zagrebački beskućnik svima poznat kao Đuro. Poruke su se prenosile na društevnim mrežama, a onda je stigla i ona prava vijest - Pimpi je u Dugavama. Premoren, pas je na kraju odustao od bježanja i dopustio Tini Vlašković, ispred čijeg je ulaza legao da se odmori, i autorici ovog teksta da ga odvedu čovjeku kojeg je danima tražio lutajući ulicama Zagreba. Nije mu problem bila ni ogrlica oko vrata, ni lajna na koju nije naučen, a ni vožnja automobilom. Znao je Pimpi vrlo dobro da ga vodimo kući, da ga vodimo njegovom čovjeku.

- Hvala vam, hvala što ste ga doveli - rekao nam je Đuro nakon što je izgrlio i izljubio Pimpija, koji je od sreće i cvilio i lajao. Ispričao nam je kako ga je tražio po Dugavama isti dan kad je izišao iz bolnice. Nije ga u tome spriječilo ni nevrijeme, a padala je i kiša i tuča, jer taj pas je sve što ima. I dodao je da mu nije jasno kako je pas stigao u Dugave, jer nikad tamo nisu bili.

Da priča sretno završi zaslužna je i Vesna Jakovac, koja je Đuru u kasne noćne sate tražila na mjestima na kojima bi mogao biti.

- Ako ga ne nađem, dovezite psa k meni, ja ću ga čuvati do ujutro - rekla nam je u razgovoru. Đuru je uspjela pronaći, a svjedočila je i sreći pri njihovom susretu. Čvrsti zagrljaj na rastanku, suze u Đurinim očima, ali ne samo u njegovim, i još jedno iskreno hvala nagrada su svima koji su pomogli da se Pimpi vrati svom vlasniku. Svima koji su još jednom pokazali što je to empatija.

A njih dvojica su se nakon svega vratili u svoje sklonište. Nije im važno kako ono izgleda, važno je da su ponovno zajedno. 

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar navijač
navijač
20:31 24.06.2017.

Napokon neka lijepa vijest, čestitke svima koji su tražili psa.

HL
hlevnjak
21:55 24.06.2017.

Nema na čemu i drugi put ajd da sam i ja usrecio nekoga napokon

Avatar ivo587
ivo587
22:30 24.06.2017.

a dobro što je s tim beskućnikom, koga briga jel tak večernji, glavno da je hapy end sa suckom, a to kaj sutra ne budu oba dva imala kaj jest nikom ništa. Mogli ste malo bolju priču ispričati, zašto čovjek ne radi, ako je psihički bolestan zašto mu ne daju stan kojeg grad ima na bacanje stanova koji soje neiskorišteni. Ak se mogu izbjeglice trpati onda može i ovaj jadnik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije