Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Volim svoj grad'

Uređivali okoliš: Požeški osnovci čistili grad i sadili cvijeće

pozega,skola,akcija ciscenja,portal (1)
Foto: Dušan Mirković/PIXSELL
1/3
12.04.2013.
u 19:53

Akcija ''Volim svoj grad Požegu“ nastavlja se u svibnju kada će djeca gradskih dječjih vrtića održati radionicu u šetališnoj zoni

Akcija požeške Turističke zajednice „Volim svoj Grad Požegu“ danas se počela provoditi u požeškim osnovnim školama. Na nekoliko sati učenici su školske klupe, olovke i bojice zamijenili s grabljama, motikama i metlama da bi svoj okoliš učinili još ljepšim.

– Cijela se škola uključila u ovu akciju. Učenici prvih razreda sadili su cvijeće, a mi ostali čistili smo dječje igralište, park i šetalište. Nažalost, našli smo puno smeća. Jako je važno da nam okoliš bude čist jer je tada nije samo ljepši nego je i zdraviji, a tako ćemo sačuvati i naš planet – kazala je Marta Štimac, učenica 4. zareda Katoličke osnovne škole. U OŠ Julija Kempfa učenici su skupljali otpale grane s drveća ispred škole, a u OŠ Antuna Kanižlića čistilo se dvorište, sadilo se i učilo o divljim jestivim i otrovnim biljkama te oslikavala ograda. U akciju su se uključili i učenici OŠ Dobriše Cesarića koji imaju najviše prostora oko škole.

Akcija ''Volim svoj grad Požegu“ nastavlja se u svibnju kada će djeca gradskih dječjih vrtića održati radionicu u šetališnoj zoni. A sva djeca, i vrtićka i osnovnoškolska, moći će svojim literarnim i likovnim radovima sudjelovati u natječaju za izbor najljepših i najkvalitetnijih radova koji će biti i nagrađeni. Građani pak mogu sudjelovati u izboru najljepše okućnice i balkona. Do kraja svibnja trebaju se prijaviti Turističkom uredu, a nakon obilaska i ocjene, najljepši će biti nagrađeni s novčanom nagradom.

>>Kukuruzište će uskoro zamijeniti šoping mol i nova crkva

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije