Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prometna nesreća

Ured predsjednice Republike: To je pitanje moralne i etičke odgovornosti dužnosnice i građanke

Gabrijela Žalac
Foto: Igor Šoban/Pixsell
1/3
10.03.2019.
u 15:03

Banski dvori poručili su u subotu kako ministrica Žalac nije podnijela ostavku niti se u Vladi o tome razgovaralo.

Na pitanja medija o odgovornosti ministrice Gabrijele Žalac, koja je vozeći bez važeće dozvole sudjelovala u nesreći u subotu u Vinkovcima, Ured predsjednice je odgovorio da je za predsjednicu Republike to pitanje moralne i etičke odgovornosti dužnosnice i građanke. 

"Za predsjednicu Republike Hrvatske to je pitanje moralne i etičke odgovornosti dužnosnice i građanke,"  ogovorio je Ured predsjednice Kolinde Grabar Kitarović u nedjelju.

Ministrica regionlanog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac nije imala važeću vozačku dozvolu u trenutku kada je osobnim automobilom u subotu oko 10 sati u Vinkovcima naletjela na 10-godišnju djevojčicu, koja je pretrčala ulicu i u nesreći zadobila teže ozlijede.

Banski dvori poručili su u subotu kako ministrica Žalac nije podnijela ostavku niti se u Vladi o tome razgovaralo. "Riječ je o nesreći kakva se svakome može dogoditi", poručili su iz Banskih dvora iz kojih je potvrđeno da je premijer Andrej Plenković s njom razgovarao telefonom.

Ministrica je nakon posjeta djevojčici u osječkoj bolnici izrazila žaljenje zbog nesreće te se ispričala javnosti jer je propustila produžiti vozačku dozvolu.

Djevojčica je u subotu poslijepodne uspješno operirana i, rečeno je u osječkoj bolnici, ne bi trebala imati posljedica.

Nakon nesreće u javnosti se raspravlja o tome treba li ministrica podnijeti ostavku.

Pogledajte i video Vatrogasci pružaju potporu Frani Lučiću

Komentara 8

NE
Neo001
16:02 10.03.2019.

Partijskim kukulele ministarkama to se nije moglo dogoditi , jer su imale vozilo i vozača uvijek na raspolaganju za njih i za familiju, a neke ni nemaju vozačku dozvolu. Po drugaricu Pusić išao je specijalno vladin avion u Ankaru, a a el bahati ga je koristio za posjete svojim ljubavnicama i dernek zabavama. Koji od novinara se usudio tada nešto pitati ?

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
18:42 10.03.2019.

Jeli Radeljic jos u uredu ili je izjavu dao neki njegov pomocnik!

KO
korektor1619
20:38 10.03.2019.

Predsjednica u takvim slučajevima mora reći ono što traži nahuškana komunjarska bagra, maloumnici koji ne misle svojom glavom, već ih vode medijski lešinari. . Ova nesreća najveća je kazna ministrici. kojoj je potrebno razumijevanje normalnih ljudi, koji znaju da se sutra to može dogoditi njima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije