Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIPREME ZA UDAR

Uragan Florence približava se SAD-u, neki odbijaju napustiti domove

Uragan Florence
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
12.09.2018.
u 08:33

Ovo je jedan od najjačih uragana koji prijeti istočnoj obali SAD-a u proteklih nekoliko desetljeća.

Uragan Florence, koji je dosegnuo kategoriju četiri, donosi opasne oluje i obilnu kišu u Sjevernu i Južnu Karolinu te u Virginiju. Mnogi stanovnici ovih američkih saveznih država odlučili su ostati u svojim domovima unatoč naredbama za evakuaciju, piše CNN.

Očekuje se da će olujni vjetrovi do obala Sjeverne i Južne Karoline stići u četvrtak ujutro. Stanje će se pogoršati tijekom večeri, a 'udar' uragana očekuje se u petak ujutro.

Ovo je jedan od najjačih uragana koji prijeti istočnoj obali SAD-a u proteklih nekoliko desetljeća.

Tim Terman i njegova supruga žive u Southportu u Sjevernoj Karolini i trenutno ne namjerava napustiti svoj dom iako ga drugi članovi obitelji nagovaraju da pobjegne.

Foto: Reuters/Pixsell
Ratni brodovi isplovljavaju jer će se lakše suočiti s olujom na pučini, nego uz obalu

- Moj dom je sve što ja i supruga imamo - rekao je Tim za CNN i dodao da ne bi mogao provjeravati štetu na kući ako ju napusti.

- Ovo će biti oluja koja će napraviti ogromnu štetu našoj zemlji - rekao je jučer Jeff Byard iz Agencije za upravljanje u hitnim intervencijama.

Rekao je kako ovo neće biti oluja od koje će se oporavljati u nekoliko dana.

- Bit će to...dugoročni oporavak - rekao je Byard.

Ključne riječi

Komentara 5

VI
virtual1
11:14 12.09.2018.

pa da kreteni imaju jednu zidanu kuću a ne one daščurine možda nebi bježali. Da mi je samo vidit taj vjetar koji će skrbat kuću od pune cigle i betona

Avatar navijač
navijač
08:45 12.09.2018.

Ima tu dosta pretjerivanja od strane medija, osim toga gdje da idu ? u nekakva skloništa a kuću mogu opljačkati. Bolje u podrum.

KR
Korisnik.ri
11:19 12.09.2018.

Americki narod zlo covjecanstva. Neka Trump upotrijebi proturaketni stit. Koliko su samo nereda u islamskom svijetu nanijeli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije