Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rat metodologijom

Uračuna li se sve, deficit će biti veći od 17 milijardi

'SPECIJAL OBZOR 12.07.2013., Zagreb - Martina Dalic, saborska zastupnica HDZ-a i bivsa ministrica financija.  Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL'
Željko Lukunić/PIXSELL
27.09.2013.
u 21:20

Marina Dalić odgovorila je optužbe potpredsjednika Vlade Branka Grčića da je HDZ ostavio proračunsku rupu od 23 milijarde kuna

Rat metodologijom zbunjuje ljude i štetan je za javnost i građane, a iza većeg deficita u 2011. stoji upravo rat metodologijom, tvrdi Martina Dalić koja je 2011. sastavljala državni proračun. Objašnjava da se dug brodogradnje od devet milijardi kuna bilježio knjigovodstveno u stavci protestirana jamstva, a ne u primarni deficit i da HDZ nije skrivao dugove, već ih knjižio u posebnim stavkama, o čemu su današnji ministri izviješteni.

– Ako se istom metodom izračuna i deficit 2014., dakle ako se ubroje jamstva i sanacija bolnica, deficit će biti kudikamo veći od proklamiranih 17,4 milijarde – poručila je Dalić.

>>Grčić: HDZ nam je ostavio rupu od gotovo 23 milijarde kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije