Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Poklon dijaspore

Đurđevčanka iznenadila oporukom, tri milijuna kuna ostavila mačkama

Mačke u Westgateu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
08.11.2018.
u 10:35

Poznanici njene obitelji šokirani su jer nisu znali da je imala toliko novca

Marija Horvatek, rođena je Đurđevčanka koja se davnih dana odselila i desetljećima živjela u Chicagu. Preminula je 2016. godine, a oporuka koju je ostavila prevođena je čak dvije godine. 

Oporuka je napokon ugledala svjetlo dana, a mnoge je šokirala, javlja portal Vijesti.hr.

Njezina želja bila je usrećiti đurđevačku djecu, a i mještane je iznenadio nenadani dar. Ipak, bilo bi zanimljivo kada bi mačke mogle razgovarati kako bi prenijele svoje emocije nakon što su dobile čak 470 tisuća dolara. Đurđevačkoj djeci ostavila je 30 tisuća dolara

– Mi smo prije nekoliko dana dobili vijest da je želja ostaviteljice bila da u njenoj imovini uživaju mačke i djeca. Dok o njenim mačkama brine njezina prijateljica, grad Đurđevac dobio je zadaću da 30 tisuća dolara iskoristi za dobrobit djece – rekao je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči i dodao da će grad tim novcem kupiti glazbene instrumente za glazbenu školu. 

Poznanici njene obitelji šokirani su jer nisu znali da je imala toliko novca. 

>> Pogledajte 10 najugroženijih životinjskih vrsta

Komentara 12

JO
josipsigur3
11:39 08.11.2018.

Dala mačkama a cucki budu razgrabili!

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
11:59 08.11.2018.

A svi kao iznenadjeni - nismo znali da ima novaca. Bolje ostaviti mačkama nego pohlepnim susjedima i kojekakvoj rodbini koja te se sjeti samo kad te treba!

Avatar anlaser
anlaser
12:11 08.11.2018.

šta je tu čudno što su dvije godine prevodili oporuku? Naši genijalni prevoditelji još uvijek film iz 1980. Dressed to kill prevode kao Odjevena da ubije umjesto Obučena(trenirana) da ubije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije